Ziraat Fakültesi
2013-07-15

Üniversitemiz 2012-2013 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni Coşkuyla Kutlandı



Üniversitemiz 2012-2013 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni, 15 Haziran 2013 günü Tekirdağ Namık Kemal Stadyumu’nda gerçekleştirilen törenle kutlandı.

Üniversitemiz Mezuniyet Törenine Tekirdağ Valisi Sayın Ali YERLİKAYA, Tekirdağ Milletvekili Sayın Özlem YEMİŞÇİ, Üniversitemiz Rektörü Prof.Dr. Osman ŞİMŞEK, Muratlı Kaymakamı Mahmut HERSANLIOĞLU, Tekirdağ İl Emniyet Müdürü Ali YILMAZ, Rektör Yardımcıları Prof.Dr. M. İhsan SOYSAL ve Prof.Dr. Şefik KURULTAY, Fakülte dekanları, Yüksekokul ve Meslek yüksekokulu müdürleri ile öğretim üyeleri, Tekirdağ İli kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, öğretim üyeleri, öğrenciler ve mezunlarımızın aileleri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın söylenmesinin ardından Cumhurbaşkanımız Sayın Abdullah GÜL, Başbakanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN, Bakanlarımız, Milletvekillerimiz ve Yüksek Öğretim Kurumu temsilcilerimizin mesajları okundu.

Üniversitemiz Rektörü Prof.Dr. Osman ŞİMŞEK konuşmasında, mezuniyet törenine katılanlara duyduğu memnuniyetini ifade ettikten sonra, Üniversitemizin akademik, idari ve fiziki altyapı alanında yapılan çalışmalardan bahsetti.  Rektör Prof. Dr. Osman ŞİMŞEK, mezunlara hitabında “Konumu ve durumu ne olursa olsun, “mezun” bir üniversitenin başarı simgesidir. Eğitim hayatlarını belirli bir döneminde bir çatı altında o üniversitenin kültürünü alan mezunlar, dünyanın herhangi bir yerinde öğrendikleri yöntemleri ve tarzları ile üniversitelerin simgesi olurlar. Biz bugün Namık Kemal Üniversitesi kimliğini hakkıyla taşıyacaklarına inandığım 2012-2013 Eğitim-Öğretim Yılı mezunlarımızı uğurluyoruz. Eminim ki, buradan mezun olan öğrencilerimiz Üniversitemizi en iyi şekilde temsil edecek” dedi.

Tören için gönderilen tebrik mesajlarının okunmasının ardından protokol üyeleri; Fakülteler, Yüksekokullar ve Meslek Yüksekokullarından birinci, ikinci ve üçüncü olarak mezun olan öğrencilere mezuniyet belgelerini ve hediyelerini takdim ettiler.

Mezuniyet belgelerinin verilmesinin ardından mezun öğrencilerimiz keplerini havaya atarak, mezun olmanın sevincini yaşadılar.