Ziraat Fakültesi
2019-06-28

İstanbul Ticaret Borsasından Eski Ekmeklik Buğday ve Arpa Populasyonlarının Karakterizasyonu konulu çalışma kapsamında Fakültemize ziyaret gerçekleştirildi



 

Fakültemiz Tarla Bitkileri Bölümü tarafından  yürütülen  “İstanbul Ticaret Borsasına ait Eski Ekmeklik Buğday ve Arpa Populasyonlarının Karakterizasyonu” konulu çalışma için İstanbul Ticaret Borsasından Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İlhan KOYUNSEVEN, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı  Hakkı İsmet ARAL, Yönetim Kurulu Üyesi Recep Salih AL, Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Beşir KILIÇ,  Genel Sekreter Şule KARADENİZ,  Başkanlık ve Genel Sekreterlik Şubesi Müdürü Zeynep ÖZYURT, Laboratuvar Şubesi Müdürü Özlem KOCABIYIKOĞLU ve  Müşavir Denizhan DERE Fakültemizi ziyarette bulunmuştur.

Fakültemizdeki yapılan toplantıya Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Ahmet İSTANBULLUOĞLU, Tarla Bitkileri Bölüm Başkanı Prof. Dr. A. Canan SAĞLAM, Tarla Bitkileri Bölümü öğretim üyeleri Prof. Dr. Kayıhan Z. KORKUT, Prof. Dr. Temel GENÇTAN, Prof. Dr. Enver ESENDAL,  Prof. Dr. İsmet BAŞER, Prof. Dr. Canan ŞEN ve Dr. Öğretim üyesi Alpay BALKAN katılmıştır. 

26.06.2019 tarihinde Fakültemiz toplantı salonunda kendilerine yürütülen çalışma hakkında ayrıntılı bilgi sunulmuş, daha sonra  deneme alanında eski ekmeklik buğday ve arpa popülasyonlarının bulunduğu alanlarda incelemeler yapılmış ve bitki örnekleri alınmıştır.