Ziraat Fakültesi
2013-11-19

“İnovasyon 101: Her Zaman Bir Adım Önde” Konferansı gerçekleştirildi



 “İnovasyon 101: Her Zaman Bir Adım Önde” Konferansı gerçekleştirildi

Fakültemiz Gıda Mühendisliği Bölümü Öğrencilerinden oluşan Gıda Topluluğu ile Yıldız Holding kuruluşu olan “Northstar Innovation” tarafından birlikte organize edilen, Yıldız Holding Global İnovasyon & Ar-Ge Grup Başkanı ve Northstar Innovation Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Bilal Kaafarani’nin konuşmacı olarak katıldığı “İnovasyon 101: Her Zaman Bir Adım Önde” başlıklı konferans 19 Kasım 2013 Salı günü saat 10.30’da Ziraat Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleştirildi.

Açılış konuşmasında Gıda Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof.Dr. Mehmet Demirci “Sanayi ve akademik çevre arasındaki bilgi ağını genişleterek yenilikçi fikirler oluşturmak, dolayısıyla geleceğe yönelik çözümler üretebilmek için geleceğimiz olan öğrencilerimizin, gençlerimizin bu tür etkinlikleri organize etmelerini ve katılmalarını çok önemsiyoruz. Konuşmacı olarak katılımlarından dolayı Bilal Kaafarani’ye çok teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Konuşmacı Bilal Kaafarani gerçekleştirdiği sunumda “Bir yeniliğin veya yeni bir ürünün inovasyonu boyutunda üç konunun mutlaka bulunması gerektiğini ve bunlarında türünün tek örneği olması, bir değer katması ve ticari değerinin olması” şeklinde ifade etti. Sürüden Ayrılmak adlı yeni kitabında inovasyonu konu edinen Bilal Kaafarani ifadelerinde “inovasyonun dört ayrı türünün bulunduğunu ve bunlarında kategori inovasyonu, dönüşümcü inovasyon, operasyonel inovasyon ve pazar inovasyonu olduğunu” vurguladı. İlave olarak “akademi, kamu ve özel sektör işbirliklerinin bir araya gelip, dönüşümcü inovasyonları geliştirmesi gerektiğini” belirtti. Bilal Kaafarani konuşmasının sonunda “Sürdürülebilir ve kademeli artan büyüme için şirketlerin tüm iş birimleri ve fonksiyonlar (satış, pazarlama, dağıtım, hammadde vb.) arasındaki inovatif düşünce biçimini geliştirmek zorunda olduğunu, üniversite gençliği arasında inovasyon düşünce biçiminin ve kültürünün yayılması, geliştirilmesi ve gençlerin inovasyon gücünden faydalanılması gerektiğini” ifade etti.

Konferansın ardından öğrencilerin sorularına cevap veren Bilal Kaafarani’ye Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Şefik Kurultay, Northstar Innovation Bilimsel Araştırmalar ve Kamu İlişkileri Koordinatörü Begüm Mutuş’a Gıda Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof.Dr. Mehmet Demirci günün anısına Üniversitemizin plaketini hediye ettiler..