Ziraat Fakültesi
2019-04-12

2018-2019 Akademik Yılı Gıda Mühendisliği İntörn Mühendislik Programına Katılan Öğrenciler Fakültemizde Buluştular



 

Fakültemiz Gıda Mühendisliği Bölümü İntörn Mühendislik Eğitim Programı kapsamında öğrenciler ile buluşma ve durum değerlendirme toplantısı 7 Nisan 2019 Pazar günü Fakültemiz Toplantı Salonunda yapıldı.

2018-2019 eğitim-öğretim yılında 11 Şubat 2019 tarihi itibariyle başlatılan ve 16 hafta sürecek programın 8. haftasında Fakültemizde gerçekleştirilen toplantıya Bölüm Başkanımız Prof.Dr. Mehmet Demirci ve İntörn Mühendislik Eğitim Programı Akademik Danışmanı öğretim üyeleri katıldılar.

Toplantıda öğrencilerimiz ile program hakkında görüş alışverişinde bulunulurken, İntörn Mühendislik Eğitimi Programında şuana kadar edindikleri beceriler, tecrübeler ile gözlemlerini paylaştılar. Öğrencilerimiz gıda firması bünyesinde gerçekleştirdikleri araştırma çalışmaları ve diğer faaliyetleri, aldıkları görevler ve eğitimleri ifade ettiler. Öğrencilerimiz gıda firmalarının İntörn Mühendislik Eğitimi Programına katkılarını açıklarken, aynı zamanda intörn mühendis olarak gıda firmalarına katkılarını da değerlendirdiler.

İntörn Mühendislik Eğitimi Programı Koordinatörlüğü ve Akademik Danışmanı öğretim üyeleri de öğrencilerimizin uygulamalı mühendislik eğitimi gördüğü firma ziyaretleri sırasında edinilen izlenimleri ve İşyeri Eğitim Danışmanlarından alınan bilgileri paylaştılar.

Toplantıda İntörn Mühendislik Eğitimi Programına katılan öğrencilerimiz 31 Mayıs 2019 tarihinde tamamlanacak program sonrası sunacakları sonuç raporları hakkında bilgiler de verildi.

Üniversite-Sanayi işbirliğinin en güzel örneklerinden ve uygulamalı eğitiminde yeni bir model olan İntörn Mühendislik Eğitimi Programında Ülkemiz Gıda Sektörünün ulusal ve uluslararası firmasında 30 öğrencimiz uygulamalı eğitim almaktadırlar.