Ziraat Fakültesi
2019-11-26

3-6 Haziran 2020 tarihindeki DLG Fuarında Fakültemiz Tarla Bitkileri Bölümümüzün tescilli çeşitleri sergilenecektir



 

3-6 Haziran 2020 tarihinde Karaevli/Tekirdağ'da düzenlenecek olan Uluslararası açık alan uygulamalı Tarla Günleri Fuarında (International Field Days Turkey) Fakültemiz Tarla Bitkileri Bölümümüzün tescilli çeşitlerinin sergilenmesi konusunda DLG Fuarcılık ile işbirliğinin sağlanmasına karar verildi. Bu bağlamda, Fakültemiz Dekan V. Prof. Dr. Sezen ARAT ve DLG Fuarcılık Türkiye Satış Müdürü Umut YILDIRIM katılımları ile işbirliği protokolü imzalandı.

Bu protokol ile Fakültemiz Tarla Bitkileri Bölümü Islahçıları tarafından ıslah edilmiş 1 adet makarnalık buğday (NKU Ziraat), 3 adet ekmeklik buğday (NKU Lider, NKU Ergene, NKU Asiya) 2 adet yem bezelyesi (Töre ve Ateş), 1 adet Macar fiği (Sarıefe) ve 1 adet adi fiğ (Orakefe) ile toplam 8 tescilli çeşidimiz Ulusal ve Uluslararası birçok ziyaretçinin katılacağı tarla günlerinde sergilenecektir.

DLG Fuarcılığın dünya üzerinde 14 ofisi bulunmakta olup 38 ülkede fuar organizasyonu gerçekleştirmektedir. 2010 yılı itibari ile Türkiye Fuarcılık konseptine farklı bakış açısı getirerek açık alanda uygulamalı tarım fuarları düzenlemeye başlamıştır. DLG Fuarcılığın Karaevli mevkiinde düzenlemiş olduğu organizasyona 100 yerli ve yabancı firma ile 26000 nihai üretici katılım göstermiştir. Bu fuarlarda üretici ile firmalar yaplan uygulamaları arazi şartlarında test edebilmektedir. Bu yönüyle de organizasyon ile teknik destek sağlanmaktadır.