Ziraat Fakültesi
2018-03-14

4. BİYOTEKNOLOJİ KARİYER GÜNLERİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ



Fakültemiz Tarımsal Biyoteknoloji Bölümü Öğrencilerinden oluşan Biyoteknoloji Topluluğu tarafından organize edilen “4. Biyoteknoloji Kariyer Günleri” etkinliği, 12 Mart 2018, Pazartesi günü saat 13.30’da Fen Edebiyat Fakültesi Konferans salonunda gerçekleştirildi.

Etkinliğin açılış konuşmaları öncelikle Tarımsal Biyoteknoloji Bölümü öğrencisi ve Biyoteknoloji Topluluğu Başkanı Ogün DEMİR tarafından, ardından Ziraat Fakültesi Tarımsal Biyoteknoloji Bölüm öğretim üyesi ve topluluk bölüm koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Sefer DEMİRBAŞ tarafından yapıldı.

Akademisyen ve öğrencilerin katılım sağladığı etkinliğin ilk konuşmacısı Trakya Kalkınma Ajansı’ndan Tuğrul Kağan ASAN tarafından yapılmıştır. Tuğrul Kağan ASAN, konuşmasında öncelikle girişimciliği tanımlamış ve Dünya’daki Girişimcilik örneklerini vererek, öğrencilereülkemizde girişimci olabilmek için gerekli adımlar ile KOSGEB, TÜBİTAK gibi destek veren kamu kurum ve kuruluşlarından bahsetmiştir.

İkinci olarak üniversitemiz Fen Bilimleri Enstitüsü Tarımsal Biyoteknoloji Anabilim Dalı’nda yüksek lisans öğrenimini yapmakta olan Selen YATKIN, lisansüstüne giriş için gerekli adımlardan bahsederek, karşılaşılan durumlar ve fırsatlardan bahsetti. Konuşmacının ardından yine Üniversitemiz Fen Bilimleri Enstitüsü Tarla Bitkileri Anabilim Dalı’nda yüksek lisans öğrenimini yapmakta olan Buket ŞAHİN, 2016 yılında başvurduğu ve gerekli mülakat ve sınavlardan geçerek A.B.D’de lisansüstü eğitim için hak kazandığı YLSY programı (Yurt Dışında Lisansüstü Öğrenim) hakkında bilgiler verdi.

Daha sonra özel sektörde farklı alanlardaiş imkanı bulan Namık Kemal Üniversitesi Tarımsal Biyoteknoloji Bölüm mezunlarımızdan, Krosgen Biyoteknoloji firmasında çalışan Görkem GÜZELEL ve yine özel sektörde, Sarı Tohumculukta çalışan Seda GEÇER öncelikle çalıştıkları firmayı ve Ziraat Mühendisi olarak firmada hangi alanlarda çalıştıkları hakkında bilgiler verdiler. Ardındanişe başlama süreçlerinden, karşılaşılan durum ve fırsatlardan bahsettiler.

Etkinliğin son konuşmacısı, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Tekirdağ İl Gıda Kontrol Laboratuvar Müdürlüğü’nde çalışmakta olan ve aynı zamanda Tarımsal Biyoteknoloji Bölümü öğrencilerimizden Barış TAŞEL, öncelikle Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı bünyesinde bulunan Araştırma İstasyonları, Araştırma ve Merkez Enstitüler ve özellikle Gıda Kontrol Laboratuvar Müdürlükleri hakkında detaylı bilgiler vererek, birimlerdeki Biyoteknoloji alanında yapılan çalışmaları vurguladı. Son olarak Barış TAŞEL, bu enstitülerde iş ya da staj imkanı bulabilmek için gerekli adımları öğrencilerle paylaştı.

Katılımcılar konuşmalarının ardından öğrencilerin sorularını yanıtlamış ve konuşmacılara Ziraat Fakültesi Tarımsal Biyoteknoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Sezen ARAT veBölüm öğretim üyesi ve topluluk bölüm koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Sefer DEMİRBAŞ tarafından günün anısına, Biyoteknoloji Topluluğu adına teşekkür belgeleri takdim edilmiştir.