Ziraat Fakültesi
2020-03-12

Kadın Gözü ile Gıda Mühendisliği Kariyer Günü Söyleşisi düzenlendi



 

Üniversitemiz Gıda Topluluğu tarafından 11 Mart 2020 tarihinde "Kadın Gözü ile Gıda Mühendisliği" başlıklı Kariyer Söyleşisi düzenlendi. Söyleşiye IREKS Gıda Sanayi A.Ş. Üretim ve Teknik Grup Müdürü Gıda Mühendisi Yasemin SAVAŞ TUĞLU ve POLEN Un ve Gıda Katkı Maddeleri San. A.Ş.Endüstriyel Satış Müdürü Gıda Yüksek Mühendisi Sonay KOÇHAN ALTIKULAÇ konuşmacı olarak katıldılar. Söyleşiye Ziraat Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Murat TAŞAN, Gıda Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ömer ÖKSÜZ ve Bölüm akademik üyeleri ile öğrenciler katıldılar.

Söyleşi programı Gıda Topluluğu Başkanı ve Gıda Mühendisliği Bölümü 4. Sınıf öğrencisi Mete ÖZBEK ve Gıda Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof.Dr. Ömer ÖKSÜZ açılış konuşmaları ile başladı. Devamında konuk konuşmacılar Gıda Mühendisi Yasemin SAVAŞ TUĞLU ve Gıda Yüksek Mühendisi Sonay KOÇHAN ALTIKULAÇ, gıda sektöründeki iş tecrübelerini, kadın mühendislerin iş hayatındaki karşılaşabileceği durumları, mezunlardan beklentileri vb. konuları içeren konuşmalarını yaptılar. Söyleşi öğrencilerin sorularının cevaplandırılması ile tamamlandı.

Söyleşi sonunda, Gıda Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ömer ÖKSÜZ tarafından teşekkür belgesi konuk konuşmacılara takdim edildi.