Ziraat Fakültesi
2014-05-06

Bitki Islahı Topluluğu “Üniversitemizden Tohumculuk Sektörüne” konulu panel düzenledi



 

Namık Kemal Üniversitesi Bitki Islahı Öğrenci Topluluğu 29 Nisan 2014 tarihinde daha önceki yıllarda Fakültemizden mezun olan ve ulusal tohumculuk sektöründe önemli düzeyde tecrübe sahibi Cenk Saraçoğlu, İlhami Aygun ve İbrahim Toruk‘un panelist olarak katıldığı “Üniversitemizden Tohumculuk Sektörüne” isimli  paneli gerçekleştirdi.
 
Panelin açılış konuşmalarında; Bitki Islahı Öğrenci Topluluğu Koordinatörü Prof. Dr. İsmet BAŞER Bitki Islahı Topluluğunun Türkiye’de ilk defa üniversitemizde kurulduğuna vurgu yaparak topluluğun kuruluş amaçları hakkında, Tarla Bitkileri Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Kayıhan Z. KORKUT Türkiye’de bitki ıslahının gelişimi ve önemi konusunda, Tarla Bitkileri Bölüm Başkanı Prof. Dr. Adnan ORAK ise Tarla Bitkileri Bölümü ve gerçekleştirilen çalışmalar hakkında genel bilgiler verdi.
 
Son olarak,  Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet İSTANBULLUOĞLU konuşmalarında; Ziraat Fakültesi öğrencilerinin üye olduğu öğrenci topluluklarının yoğun bir şekilde faaliyet gösterdiğini ve bu etkinlikle Ziraat Fakültesinde çok değerli konukları ağırladıklarını, zira bugünkü konukların bir zamanlar öğrenci sıralarında oturan, şimdi ise tohumculuk sektöründe büyük tecrübeye sahip olan Ziraat Fakültesi mezunları olduklarına vurgu yapmıştır.
Panel Tarla Bitkileri Bölümü öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Nezihi SAĞLAM tarafından yönetilmiştir. İlk konuşmacı Ziraat Mühendisi Cenk Saraçoğlu Ziraat Fakültesinden mezun olduktan sonra kazandığı deneyimleri ve şirket olarak ziraat mühendislerinden neler beklediklerini, Ziraat Yüksek Mühendisi İlham Aygun Fakültemizden mezun olduktan sonra geçirdiği aşamaları, Türkiye ve farklı ülkelere tohumluk satışları ve bitki ıslahı çalışmaları konusunda, Ziraat Mühendisi İbrahim Toruk ise bahçe bitkileri bölümünden mezun olduktan sonra geçirdiği aşamaları ve yeni mezun ziraat mühendislerinde ne gibi özellikler olması gerektiği konusunda bilgiler verdiler.
 
Panel sonunda öğrenciler tarafında panelistlere sorular soruldu. Panel sonrası plaketler takdim edildi. Panele katılan panelistlerle birlikte Bitki Islahı topluluğu Üniversitemiz Rektörünü ziyaret etti.