Ziraat Fakültesi
2017-04-10

Trakya Tohumluk Vadisi Proje Önerisi Koordinasyon ve Tanıtım Toplantısı gerçekleştirildi



 

Trakya Tohumluk Vadisi proje önerisi koordinasyon ve proje tanıtım toplantısı Ziraat Fakültesi Konferans Salonunda Üniversitemiz Rektörü Prof.Dr. Osman Şimşek’in katılımıyla 6 Nisan 2017 Perşembe günü gerçekleştirildi.

Projenin tanıtım toplantısı öncesinde gerçekleştirilen açılış töreninde konuşan Üniversitemiz Projelerden Sorumlu Rektör Danışmanı ve Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölümü Başkanı Prof.Dr. Z. Kayıhan Korkut, tohumculuğun önemine değinerek, tohumculuğun dünyada ve ülkemizdeki tarihi geçmişi üzerinde durdu. Prof.Dr. Z. Kayıhan Korkut, ülkemizde Ar-Ge çalışmalarıyla tohumculuk sektörünün geliştirilmesi gerektiğini kaydetti.

Üniversitemiz Ziraat Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Ahmet İstanbulluoğlu ise projenin tanıtım toplantısında Türkiye’deki 183 üniversiteden 38’inde Ziraat Fakültesi olduğunu; ancak Namık Kemal Üniversitesi Ziraat Fakültesi’nin 35 yıllık geçmişinin yanı sıra altyapısıyla, öğretim üyesi kadrosuyla, laboratuvarlarıyla, en ön sıralarda yer aldığını belirtti. Dekan İstanbulluoğlu, Ziraat Fakültesi’nin “Bitkipark”, “Çiftlikpark” ve “Ziraatbiyotek” projelerinden de bahsederek, “Bölgenin projesi olan Trakya Tohumluk Vadisi projesinin aynı zamanda Türkiye’nin projesi olacak” ifadelerini kullandı.

Üniversitemiz Rektör Prof.Dr. Osman Şimşek, Trakya Tohumluk Vadisi Projesini duyduğunda çok heyecanlandığını belirterek, bu projenin hayata geçmesi ile Namık Kemal Üniversitesi’nin yanı sıra bölge ve ülke için büyük bir kazanım olacağını söyledi. Proje ile 150 dekar alan verimi yüksek, kaliteli tohum yetiştiriciliğine ayrılacağını kaydetti. Rektör Prof. Dr. Osman Şimşek, bu çalışmanın Namık Kemal Üniversitesi Ziraat Fakültesi akademisyenlerinin birikimlerinin sektöre entegre etmek için oluşturulmuş bir Ar-Ge projesi olduğunun altını çizerek, hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür etti.

Üniversitemiz Proje Ofisi Koordinatörü Prof.Dr. Fatih Konukçu Trakya Tohumluk Vadisi Proje önerisinin süreçleri, amaçları, gerekçeleri, hedefleri ve yol haritası üzerine bir sunum gerçekleştirdi.

Projenin açılış konuşmalarının ardından Oturum Başkanlığını Ziraat Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Ahmet İstanbulluoğlu’nun gerçekleştirdiği konuşmacı olarak Üniversitemiz Projelerden Sorumlu Rektör Danışmanı ve Tarla Bitkileri Bölümü Başkanı Prof.Dr. Z. Kayıhan Korkut, Tarımsal Biyoteknoloji Bölümü Başkanı Prof.Dr. Sezen Arat, Üniversitemiz Proje Ofisi Koordinatörü Prof.Dr. Fatih Konukçu, Zootekni Bölümü Öğretim Üyesi Doç.Dr. Emel Özkan Ünal, Bitki Islahçıları Alt Birliği Genel Sekreteri Muzaffer Işık ve Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği adına Onur Yiğit’in katıldığı panel düzenlendi. Tüm paydaşların ve katılımcıların görüşleri alınarak değerlendirmelerde bulunuldu.