Ziraat Fakültesi
2018-04-06

Dünyada ve Türkiyede Gübre Piyasaları



Üniversitemiz Ekonomi Topluluğu tarafından Ziraat Fakültesi Konferans Salon’da “Dünya’da ve Türkiye’de Gübre Piyasaları” konulu konferans düzenlendi.

Gübretaş Ankara Bölge Müdürü Fuat Kalkan konuşmacı olarak katıldığı konferansa Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet İstanbulluoğlu, akademisyenler ile öğrenciler ilgi gösterdi.

Fuat Kalkan, gıda, giyim ve enerji ihtiyacı artarken tarımsal alanların azalması, tarımsal üretimde birim alandan maksimum verimliliği zorunlu kılındığını belirterek “Tarımsal üretimi etkileyen diğer faktörler uygun olduğunda kimyevi gübre, verim ve kalite artışını en çok destekleyen girdi” sözlerine yer verdi.

Kalkan konferansta Temel göstergelerle Dünya’da ve Türkiye’de gübre sektörü hakkında bilgi verirken mevcut durum değerlendirmesi yaptı.

Türkiye’deki toplam 180 civarında üniversitenin 31’inde Ziraat Fakültesi olduğunu söyleyen Kalkan, her yıl ziraat fakültelerinin farklı bölümlerinden yüzlerce ziraat mühendisinin mezun olduğunu kaydetti. Kalkan ziraat mühendislerinin iyi bir iş ve kariyer elde etmek için eğitimin yanında kendilerini geliştirmeleri gerektiğini söyleyerek geleceğin ziraat mühendisi adaylarının kendilerini nasıl geliştirmeleri gerektiği sorusunun cevabını aktardı.  

Konferans günün anısına toplu fotoğraf çekimiyle son buldu.