Ziraat Fakültesi
2019-05-06

Üniversitemiz 2018-2019 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni Coşkuyla Gerçekleştirildi



 

Üniversitemiz Stadyumunda gerçekleştirilen 2018-2019 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni, Tekirdağ Valisi Aziz YILDIRIM, Vergi Mahkemesi Başkanı Volkan ERDOĞDU, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mümin ŞAHİN, Üniversitemizin Kurucu Rektörü Prof. Dr. Enver DURAN, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt YÜKSEL, İl Jandarma Komutanı Jan. Alb. Şahin KARAKAŞ, İl Emniyet Müdür V. Serkan ÜSTÜN, Tekirdağ İlinin mülki ve idari temsilcileri, akademisyenler ve mezunların aileleri katılımıyla coşkuyla kutlandı.

Tören Rektör Prof. Dr. Mümin ŞAHİN başta olmak üzere, Üniversitemizin akademik kadrosunun geçişiyle başladı.

Ardından tüm fakültelerin ve yüksekokullarının öğrencileri geçiş düzenleyerek, protokolü ve ailelerini selamladılar. Üniversitemiz Halk Dansları Topluluğunun sergilediği halk oyunları gösterisi büyük alkış aldıktan sonra Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından gelen tebrik ve kutlama mesajları iletildi.

Törenin açılışında mezun öğrenciler adına Üniversitemiz Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi, Peyzaj Mimarlığı Bölümünü birincilikle bitiren Irmak EKE, konuşma gerçekleştirdi. EKE, Namık Kemal Üniversitesi’nden mezun olmaktan duyduğu gururu aktararak, eğitiminde katkı sağlayan tüm akademisyenlere ve ailesine teşekkürlerini sundu.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mümin ŞAHİN 2018-2019 Eğitim ve Öğretim Yılında mezun olan öğrencileri, ailelerini ve meslektaşlarını tebrik ederek “Öğrencilerimizin Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesinde edindikleri deneyim ve donanım gelecekte yol gösterici bir klavuz olacaktır” dedi.  

Rektör ŞAHİN, “Hz. Mevlana’nın "Mum olmak kolay değildir. Işık yaymak için yanmak gerekir" sözü ile mezunlara sabırlı olmalarını, dürüst, çalışkan, ahlaklı, girişimci ve çalışkanlıklarını her daim devam ettirmelerini nasihat ederken, Sevgili mezunlarımız sizleri tekrar tebrik ediyor, sizleri yaşamınızın yeni döneminde tüm mensuplarımızın iyi dilekleriyle ve sevgiyle uğurluyorum. Allah yolunuzu, bahtınızı açık etsin, iyi insanlarla karşılaştırsın” sözlerine yer verdi.

Konuşmaların ardından fakülte ve yüksekokullardan birincilikle mezun olan öğrenciler yaş kütüğüne isimlerini çaktılar. Dereceye giren birinci, ikinci ve üçüncü olan öğrencilerimize Vali Aziz YILDIRIM, Vergi Mahkemesi Başkanı Volkan ERDOĞDU, İl Jandarma Komutanı Jan. Alb. Şahin KARAKAŞ, İl Emniyet Müdür V. Serkan ÜSTÜN, Üniversitemizin Kurucu Rektörü Prof. Dr. Enver DURAN, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mümin ŞAHİN ile birlikte diplomalarını ve hediyelerini takdim ettiler.

Diploma takdiminin ardından tüm Fakülte ve Yüksekokul mezunlarına akademisyenler tarafından diplomaları takdim edildi. Diplomalarının verilmesinin ardından mezun öğrencilerimiz keplerini coşkuyla havaya fırlatarak, mezun olmanın sevincini yaşadılar.