Ziraat Fakültesi
2013-06-14

Enerji Tarımı ve Biyoyakıtlar 3. Ulusal Çalıştayı Yapıldı



Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile Fakültemiz Biyosistem Mühendisliği Bölümünün ortaklaşa düzenledikleri “Enerji Tarımı ve Biyoyakıtlar 3. Ulusal Çalıştayı” 23-24 Mayıs 2013 tarihinde Tekirdağ’da yapıldı.

Çalıştaya Namık Kemal Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İhsan SOYSAL, Namık Kemal Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet İSTANBULLUOĞLU, Gıda Tarım ve Hayvancılık ile Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlıkları üst düzey yöneticileri ile 15 uzman personel, Beş Özel Sektör ve Dernek temsilcileri, Onbir Üniversiteden toplam 45 Öğretim Üyesi ve çok sayıda öğrenciler katıldı.

Çalıştayın açılış konuşmasını yapan Namık Kemal Üniversitesi Ziraat Fakültesi Biyosistem Mühendisliği Öğretim Üyesi Prof. Dr. Birol KAYİŞOĞLU, biyoyakıtların yenilenebilir enerji olması, dışa bağımlı olmaması ve en önemlisinin geri dönüşüm şeklinde olmasından dolayı önem arz ettiğini söyledi. Çalıştaya 15 bildiri sunuldu ve biyoyakıt sektörünün sorunları tartışıldı. Çok verimli geçen çalıştayın 2014 yılında yapılması planlanan dördüncüsünün Karadeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü’nde yapılması tavsiye kararı olarak alındı.