Ziraat Fakültesi
2020-06-16

ZİRAATBİYOTEK Trakya Bölgesinde Doku Kültürü ile Tohumluk Üretici Belgesi''''ne sahip ilk ve tek kamu kurumu özelliğine sahip oldu.



 

Üniversitemiz Ziraat Fakültesi Tarımsal Biyoteknoloji Araştırma ve Üretim Birimi (ZİRAATBİYOTEK), T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı Tekirdağ İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından verilen "Doku Kültürü ile Tohumluk Üretici Belgesi" ve "Süs Bitkisi Üretici Belgesi" isimli iki adet belge almıştır.  

Doku Kültürü ile Tohumluk Üretici Belgesi: Tohumculuk Sektöründe Yetkilendirme ve Denetleme Yönetmeliğinin 17 nci maddesine göre alınan bu belge ile ZİRAATBİYOTEK, meyve ve asma fidanları ile çilek fidelerinin üretilmesinde kullanılan çelik, aşı gözü, aşı kalemi, klon, doku kültürü ortamındaki bitkicik, stolon, sürgün ucu ve meristem gibi vejetatif, tohum, çöğür ve yoz gibi generatif üretim materyalini kullanarak talebe yönelik üretim yapabilecektir.
 
ZİRAATBİYOTEK Trakya Bölgesinde Doku Kültürü ile Tohumluk Üretici Belgesi'ne sahip ilk ve tek kamu kurumu özelliği niteliğindedir. 
 
Süs Bitkisi Üretici Belgesi: Tohumculuk Sektöründe Yetkilendirme ve Denetleme Yönetmeliğinin 15 inci maddesine göre alınan bu belge ile ZİRAATBİYOTEK, süs bitkilerinin ve çoğaltım materyallerinin talebe yönelik üretimini yapabilecektir.  
 
Üretilen bitkiler Tekirdağ İl Tarım ve Orman Müdürlüğü yetkilileri tarafından kontrol edilerek üreticilere ulaştırılacaktır.