Ziraat Fakültesi
2014-03-25

FAKÜLTEMİZDE AKTİF YAŞAM SEMİNERİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ



 

Fakültemiz öğrencilerine yönelik olarak Üniversitemiz Tıp Fakültesi Öğretim Üyelerinin ve Tekirdağ İl Halk Sağlığı Müdürlüğü Uzman Doktorunun konuşmacı olarak yer aldıkları AKTİF YAŞAM SEMİNERİ Fakültemiz Konferans Salonunda 25 Mart 2014 Salı günü gerçekleştirildi. Seminere Fakültemiz akademisyenleri ile öğrencilerimiz katıldılar.
 
Aktif Yaşam seminerinde sırasıyla Üniversitemiz Tıp Fakültesi Öğretim Üyelerinden Prof. Dr. Hasan ERDOĞAN, Prof. Dr. Mustafa Metin DONMA ve Tekirdağ İl Halk Sağlığı Müdürlüğünden Dr. Hülya BECERİR konuştular.
 
Prof. Dr. Hasan ERDOĞAN, “Sağlıklı Yaşam için Farkındalık” başlıklı sunumunda açlığın faydaları, besin alım miktarını etkileyen faktörler, şişmanlama nedenleri ve tedavileri, hareketsiz yaşam tarzının olumsuzluklarından bahsettiler. Prof. Dr. Hasan ERDOĞAN’ın konuşmasına “AZ YE FAZLA YAŞA” sözü dikkat çekti
 
Prof. Dr. Mustafa Metin DONMA “Gençlerde Sağlıklı Beslenme, Aktif Yaşam ve Obezite” başlıklı sunumunda sağlıklı beslenme, dengeli ve yeterli beslenme, sağlıklı beslenmede 12 Adım, obesiteye neden olan faktörler, obez gençlerde sağlık problemleri konularından bahsedildi. Prof. Dr. Mustafa Metin DONMA’nın konuşmasında “ŞİMDİ BAŞLAYIN YAŞAM BİÇİMİNİZİ DEĞİŞTİRİN” sözü dikkat çekti.
 
Tekirdağ İl Halk Sağlığı Müdürlüğünden Dr. Hülya BECERİR ise, “Şişmanlık ve hareketsizlik konusunun toplumun gündemine sokulması gerektiğini, Dünya Sağlık Örgütü'nün çalışmasına göre dünyada her yıl 3 milyona yakın insanın aşırı kiloya bağlı hastalıklardan hayatını kaybettiğini, obezitenin tansiyon, şeker, kalp gibi sağlık sorunlarına yol açtığına dikkati çekti”. Dr. Hülya BECERİR konuşmasında, “Namık Kemal Üniversitesi’nin obezite ile mücadelede sağlıklı beslenme ve aktif yaşam hareketine destek verdiğini, üniversitenin web sayfasında bu konu hakkında sayfa oluşturulduğunu” belirterek gençlerin sağlıklı beslenme ve aktif yaşam hareketine katılmalarını tavsiye etti.
 
SAĞLIKLI BESLEN, HAREKETLİ YAŞA
 
SAĞLIKLI BİR GELECEK GENÇLERLE GELECEK