Ziraat Fakültesi
2014-03-24

FAKÜLTEMİZDE DUMANSIZ HAVA SEMİNERİ GERÇEKLEŞTİRİLD



 
Fakültemiz Öğrencilerine yönelik olarak Üniversitemiz Tıp Fakültesi Öğretim Üyelerinin ve Tekirdağ İl Halk Sağlığı Müdürlüğü Uzman Doktorunun konuşmacı olarak yer aldıkları DUMANSIZ HAVA SEMİNERİ Fakültemiz Konferans Salonunda 24 Mart 2014 Pazartesi günü gerçekleştirildi. Seminere Fakültemiz akademisyenleri ile öğrencilerimiz katıldılar.
 
Dumansız Hava seminerinde sırasıyla Üniversitemiz Tıp Fakültesi Öğretim Üyelerinden Prof. Dr. Hasan ERDOĞAN, Prof. Dr. Mustafa Metin DONMA ve Tekirdağ İl Halk Sağlığı Müdürlüğünden Dr. Hülya BECERİR konuştular.
 
Prof. Dr. Hasan ERDOĞAN konuşmasında “Sigara ve sebep olduğu zararları, günümüzün en büyük sağlık sorunlarından birisi olduğunu, günümüzde sigaranın zararlarının artık herkes tarafından bilindiğini, Dünya Sağlık Örgütünün istatistiklerine göre “sigara içmek” dünya çapında bir problem olduğunu ve istatistikî verilere göre de 1,2 milyar kişinin sigara kullandığını” ifade etti. 
 
Prof. Dr. Mustafa Metin DONMA sunumunda sigaraya başlama nedenleri, sigara içenlerin savundukları yanlış inanışlar, sigaranın içerisindeki zehirli maddeler, sigaranın başlıca zararları ve pasif içicilik konularını anlatırken “sigara alımı ile ölümün satın alındığı” ifadesini kullandı. Prof. Dr. Mustafa Metin DONMA konuşmasında, sigara içerisinde zehirli maddeleri sıralarken radyoaktif ve kanserojen polonyum 210 elementinin dahi bulunduğunu belirtti.
 
Tekirdağ İl Halk Sağlığı Müdürlüğünden Dr. Hülya BECERİR ise, “2008 yılında 4207 sayılı Kanunda değişiklik yapan 5727 sayılı “Tütün Mamullerinin Zararlarının Önlenmesine dair Kanunda Değişiklik yapılması Hakkında Kanun” kabul edilmiş ve yürürlüğe girmiştir. Pasif içicileri korumaya yönelik dumansız bir Türkiye oluşturmak adına kapalı alanlarda sigara tüketiminin yasaklanması amaçlanmış ve Dumansız Hava Sahası kampanyası başlatılmıştır. 19 Temmuz 2009 tarihinde ise tüm kapalı alanların yasaya dâhil olmasıyla ülkemizde tüm kapalı alanların dumansız hale getirilmesi sağlanmıştır. Siz Ziraat Fakültesi öğrencileri olarak Dumansız Hava Sahası kampanyası uygulamalarında öncü görevler üstlenebilirsiz” ifadeleri ile sözlerini tamamladı.
 
SAĞLIKLI BİR YAŞAM VE SAĞLIKLI BİR GELECEK İÇİN SİGARAYI BIRAKALIM