Ziraat Fakültesi
2020-02-19

2019-2020 Akademik Yılı Bahar Yarıyılı itibariyle İntörn Mühendislik Eğitim Programı uygulaması 3. kez başladı



 

Üniversite-Sanayi iş birliğinin gelişmesine ve daha nitelikli gıda mühendislerinin yetiştirilmesine önemli katkılar sağlayacak uygulamalı eğitimde yeni bir model olan İntörn Mühendislik Eğitim Programı Fakültemiz Gıda Mühendisliği Bölümümü tarafından 2019-2020 Akademik Yılı Bahar Yarıyılı itibariyle 3. kez başlatıldı.

Bugüne kadar ilgili yönerge çerçevesinde belirlenen kriterlere uygun olarak 70 gıda mühendisliği lisans öğrencisi yararlandığı uygulamadan bu akademik yılda 30 gıda mühendisliği lisans öğrencisi ülkemizin kurumsal ve gıda sektörümüzün önemli ulusal ve uluslararası 19 gıda firmalarında bir fiil bahar dönemi boyunca (16 hafta, 80 iş günü) yer alarak uygulamadan yararlanma imkânı buldu. Bu akademik yılda İntörn Mühendislik Programı 3 Şubat 2020 tarihinde başlatıldı.

İntörn Mühendislik Programı, Gıda Mühendisliği Bölümündeki 7 yarıyıllık eğitimlerini başarı ile yürüten gıda mühendisliği lisans öğrencilerinin eğitimlerinin 8. Yarıyılında gıda sektöründe uygulamalı deneyim kazanmalarını, istenilen niteliklere sahip olarak mezun olmalarını ve sektörde yer alan kuruluşları yakından tanımalarını amaçlamaktadır.

Gıda sektöründeki firmalar İntörn Mühendislik Eğitim Programı sayesinde, gelecekte çalıştırmayı düşündüğü gıda mühendisi adaylarını izleme ve değerlendirme fırsatı bulacak böylece ileriki süreçler için insan kaynağı oluşturabileceklerdir.