Ziraat Fakültesi
2014-03-21

FAKÜLTEMİZDE DÜNYA SU GÜNÜ KUTLANDI



 

Fakültemiz Gıda Mühendisliği Bölümü öğrencileri 22 Mart Dünya Su Günü’nde TMMOB Gıda Mühendisleri Odası Tekirdağ İl Temsilciliği ve Üniversitemiz Gıda Topluluğunun da katkılarıyla suyun önemine dikkat çekmek için Fakültemiz Dekanlık binası, Tekirdağ Kent merkezi ve Tekira AVM’de olmak üzere üç farklı noktada stant açtılar. Üniversite gençliğini bilinçlendirmek adına düzenlenen bu etkinlikte Ziraat Fakültesi tarafından hazırlanan “Trakya Bölgesi Su Kaynakları” konulu broşürler ile TMMOB Gıda Mühendisleri Odası tarafından hazırlanan ve suyun önemi, su güvenliği, su tüketilirken dikkat edilmesi gerekenler vb. bilgileri içeren “22 Mart Dünya Su Günü” konulu broşürler stant ziyaretçilerine takdim edildi. Aynı zamanda, özel bir firmanın sponsorluğunda stant ziyaretçilerine su ikram edildi.
 
Fakültemiz Dekanlık binasındaki stant Dekanımız Prof.Dr. Ahmet İstanbulluoğlu, Gıda Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof.Dr. Mehmet Demirci ve Fakültemiz akademisyenleri ve öğrenciler tarafından ziyaret edildi.
 
Su; fiziksel ve kimyasal özellikleriyle, yerine başka bir şeyin konulamadığı, canlıların temel yaşam kaynağıdır. Su, insan yaşamı için oksijenden sonra gelen en önemli öğedir ve yerine başka bir madde kullanılamaz. 1993 yılında, 22 Mart tarihi Birleşmiş Milletler Genel Kurulu tarafından “Dünya Su Günü” olarak ilan edilmiştir. BM Genel Kurulu temiz su sorununa dikkat çekmek, içilebilir su kaynakların korunması ve çoğaltılması konusunda somut adımlar atılmasının sağlanmasında teşvik edici olmak maksadıyla 22 Mart gününü yaşam kaynağımız SU’ya adamıştır.
Gıda Mühendisliği Bölümü öğrencilerinin bu organizasyonu ile suyun önemine bir kez daha dikkat çekilmiş oldu.