Ziraat Fakültesi
2014-01-21

Fakültemiz İstanbul Manda Yetiştiricileri Seminerine Katıldı



 
İstanbul Manda Yetiştiriciler Birliği 18 Ocak 2014 Cumartesi günü “Modern Mandacılık Uygulamaları” konulu seminer düzenledi. Seminere İstanbul, Balıkesir, Kütahya ve Çankırı damızlık manda yetiştiricileri birliği üyeleri katıldı. Çatalca Halk Eğitim Merkezinde düzenlenen toplantı oldukça ilgi gördü ve yaklaşık 150 kişi katıldı.
 
Seminer İstanbul halk elinde manda ıslahı proje lideri Namık Kemal Üniversitesi Ziraat Fakültesi Zootekni Bölümü öğretim üyesi Prof.Dr. M.İhsan SOYSAL, İstanbul Veteriner Fakültesi Dölerme ve Sun'i Tohumlama Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof.Dr. Serhat ALKAN, Hayvan Besleme ve Beslenme Hastalıkları Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof.Dr. İsmail ABAŞ ve aynı Fakültenin Zootekni Bölümünden Doç.Dr. Ömür KOÇAK’ın sunumları ile tamamlandı.
 
Seminere Namık Kemal Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Ahmet İSTANBULLUOĞLU ve Biyosistem Mühendisliği Bölümü Tarımsal Yapılar Anabilim Dalı öğretim üyesi Doç.Dr. İsrafil KOCAMAN, İstanbul Tarım İl Müdür Yrd. Veteriner Hekim Ahmet YAVUZ, Tarım İl Müdürlüğü Destekleme Şube Müdürü Alper KOCATÜRK, Silivri Tarım İlçe Müdürü Hasan GÜVEN, Beykoz Tarım İlçe Müdürü Bahri YAVUZ, Çatalca İlçe Tarım Müdürlüğünden Üstüngel HEKİMOGLU ve Özkan DENGİZ, Beykoz Tarım İlçe Müdürlüğünden Bahri IŞIK ile ERİŞ Yem Pazarlama Müdürü Zafer YEŞİLAY katıldılar.
 
Seminer öncesi Türkiye evcil hayvanlar genetik çeşitliliği konulu resim sergisi açıldı.
 
İstanbul Manda Yetiştiriciler Birliği Başkanı Sezai URAL’ın açılış konuşması ile başlayan seminerde Dünyada ve Türkiye’de manda ve ürünleri üretimi, manda ıslahı, mandalarda bakım ve besleme, barındırma, mandalarda hastalıklarla mücadele, mandalarda sağım, manda ürünleri üretiminde dünyada ve Türkiye’de örnekler ve çeşitli vaka takdimleri gerçekleştirildi. 
 
Seminer soru ve cevap bölümüyle sonlanırken, panelistlere plaketleri takdim edildi.