Ziraat Fakültesi
2021-01-06

ZİRAATBİYOTEK''te yapılan bitkisel üretimler hakkında Trakya Bölgesi Belediyelerine online bilgilendirme toplantısı yapıldı.



 

ZİRAATBİYOTEK'te yapılan bitkisel üretimler hakkında Trakya Bölgesi Belediyelerine online bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Trakya Kalkınma Ajansı Yatırım Destek Ofisinin organize ettiği toplantıya Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sezen ARAT, ZİRAATBİYOTEK birim müdürü Dr. Öğr. Üyesi Sefer DEMİRBAŞ, birim akademik personelleri Dr. Öğr. Üyesi Sheida DANESHVAR ROYANDAZAGH ve Arş. Gör. İbrahim UZ katıldı. Toplantıda TrakyaKA YDO koordinatörü Yetkin ÖZER ile ofis uzmanları Gamze SARICA ve Ozan ATİK toplantının yapılış amacından bahsettikten sonra Ziraat Fakültesi Dekanı Prof.Dr.Sezen ARAT, ZİRAATBİYOTEK’in kuruluş amacının modern bitkisel üretim teknolojileri ile bölgeye hem bilgi hem ürün tedarik ederek destek olmak olduğunu, bu bağlamda diğer kamu kurumları ile her türlü işbirliğine açık olduklarını, ayrıca Ziraat Fakültesinin tüm birimlerinin uzmanlık konularında yerel yönetimlere destek vermeğe hazır olduklarını belirtti.

Birim Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Sefer DEMİRBAŞ ZİRAATBİYOTEK altyapı olanakları, kullanılan üretim teknikleri, üretilen bitki çeşitleri ve yeni geliştirilen inviflower hakkında bilgiler vermek üzere bir sunum yaptı. 

Tanıtım sonrası Edirne, Çerkezköy, Kapaklı, Malkara, Hayrabolu, Saray, Marmaraereğlisi, Ergene, Şarköy ve Lüleburgaz belediyelerinin park ve bahçeler sorumlularının çevre düzenlemleri sırasında kullandıkları bitkiler ve süs bitkisi satın alım süreçleri hakkında bilgi paylaşımı yapıldı.

Pandemi sürecinin ardından bölge belediyelerinin ilgili uzmanlarının katılımı ile ZİRAATBİYOTEK Birimine yapılan üretimleri yerinde görmek amacıyla gezi düzenlenmesine ve ilerleyen süreçte yapılacak olan çevre düzenlemesi projelerinde birlikte çalışma kararı verildi.