Ziraat Fakültesi
2015-12-02

Fakültemiz Tarla Bitkileri Bölümünün 17. Geleneksel Aşure Günü Etkinliği Gerçekleştirildi



 

Fakültemiz Tarla Bitkileri Bölümünün 17. Geleneksel Aşure Günü, 1 Aralık 2015 tarihinde saat 12:15’de Ziraat Fakültesi B-Blok önünde gerçekleştirilmiştir.

Aşure Gününe, Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Ahmet İstanbulluoğlu, Üniversitemiz ve Fakültemiz akademik ve idari personeli ile çok sayıda öğrencimiz katılmıştır.

Fakültemiz Tarla Bitkileri Bölüm Başkanı Prof. Dr. Adnan Orak aşure gününün anlam ve önemini içeren konuşmasında Tarla Bitkileri Bölümü olarak 17. Geleneksel Aşure Günü etkinliğini düzenlemekten ve yoğun katılımdan dolayı çok memnun olduklarını belirtti. Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Ahmet İstanbulluoğlu ise aşure olarak bilinen geleneksel ürünün ikramı üniversite mensuplarımızın bir araya gelmesine vesile olduğunu belirterek bu etkinliği düzenleyen Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölümü mensuplarına teşekkür etti.

Aşure gününün anlam ve önemini içeren konuşmalarının ardından, aşure gününe katılan konuklara aşure ikramı ile program sona ermiştir.

İnsanlığın somut olmayan kültürel mirası listesinde yer alan ve birçok tahıl, bakliyat, kuruyemiş ile şekerin bir araya gelmesiyle yapılan aşure genel anlamıyla bolluk, bereket, esenliğe ulaşma ve paylaşımı simgelemektedir. Kültürümüzde önemli bir yer tutan aşurenin paylaşımı birlik ve beraberliğin pekiştirilmesinde çok önemli ve sürdürülmesi gerekli bir gelenektir.