Ziraat Fakültesi
2016-05-17

Fakültemizde “II. Biyoteknoloji Günleri” etkinliği gerçekleştirildi



 

Fakültemiz Tarımsal Biyoteknoloji Bölümü öğrencilerinden oluşan Biyoteknoloji Topluluğu tarafından organize edilen “II. Biyoteknoloji Günleri” etkinliği, 12 Mayıs 2016 Perşembe günü saat 09.30-15:30 arasında Ziraat Fakültesi Konferans salonunda gerçekleştirildi.

Namık Kemal Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. M. İhsan SOYSAL, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet İSTANBULLUOĞLU, Veteriner Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Nuri ALTUĞ, Üniversitemiz Öğretim Üyeleri ve öğrencileri yanı sıra Trakya Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Genetik ve Biyomühendislik Bölümü öğrencilerinin de katıldığı etkinliğin açılış konuşmaları Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. M.İhsan SOYSAL, Ziraat Fakültesi dekanı Prof. Dr. Ahmet İSTANBULLUOĞLU ve Tarımsal Biyoteknoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Sezen ARAT tarafından yapılmıştır.

Etkinlikte ilk olarak söz alan Türkiye Biyogüvenlik Kurulu Başkanı Prof.Dr. Hakan YARDIMCI, gerçekleştirdiği sunumda genetiği değiştirilmiş organizmalar ve ilgili biyogüvenlik mevzuatı hakkında da bilgilendirmeler yapmıştır.

Etkinliğin ikinci konuşmacısı Ege Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof.Dr. İsmail TÜRKAN “Genom Sonrası Çağda Bitki Biyolojisindeki Gelişmeler” başlıklı sunusunu gerçekleştirmiştir.

Ardından söz alan Yeditepe Üniversitesi Genetik ve Biyomühendislik Bölüm Başkanı Prof.Dr. Fikrettin ŞAHİN ise “Sentetik Gübre ve Bitki Koruma Ürünlerine Alternatif Agrobiyoteknoloji Ürünleri” başlıklı konuşmasını yaparak, kendi yürüttükleri projeler ve geliştirdikleri patentli bitki koruma ürünleri hakkında detaylı bilgiler vermiştir.

Etkinliğin öğleden sonraki bölümünde ilk olarak söz alan İstanbul Üniversitesi Biyoteknoloji ve Genetik Mühendisliği Uygulama ve Araştırma Merkezi (BİYOGEM) Müdürü Prof. Dr. Şule Arı “Yeni Nesil Genetiği Değiştirilmiş Bitkiler” konusunda sunumunu gerçekleştirmiştir.

Etkinliğin son konuşmacısı Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tarımsal Biyoteknoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof.Dr. Mehmet KURAN ise “Embriyonik Gelişim ve Epigenetik” başlıklı sunumunu gerçekleştirmiştir.

Üniversitemiz öğretim üyeleri ve öğrencileri tarafından yoğun ilgi gösterilen etkinlikte sunumların ardından gerçekleştirilen soru-cevap bölümlerinde alanında uzman bilim insanları ile öğrencilerimiz görüş alışverişinde bulunmuştur.

Konuşmacılara Tarımsal Biyoteknoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Sezen ARAT, bölümümüz öğretim üyesi Doç.Dr. Fulya ÖZDİL ve Namık Kemal Üniversitesi Hayrabolu MYO Müdürü Doç.Dr. Mustafa MİRİK tarafından günün anısına Biyoteknoloji Topluluğu adına teşekkür belgeleri ve hediyeleri takdim edilmiştir.