Ziraat Fakültesi
2014-04-18

Fakültemizde “Türkiye Ekonomisi ve Tarım Sektörü” konulu konferans düzenlendi



 

Üniversitemiz Ekonomi Topluluğu organizasyonunda, ekonomiye ve tarım sektörüne yönelik ilginin ve bilincin arttırılması amacıyla Türkiye Pirinç Değirmencileri Derneği Başkanı, üretici ve sanayici Birol Kocaman'ın konuşmacı olarak katıldığı "Türkiye Ekonomisi ve Tarım Sektörü" konulu konferans 17 Nisan 2014 Perşembe günü Ziraat Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleştirilmiştir. 
 
Konferansa Fakültemiz Dekanı Prof.Dr. Ahmet İstanbulluoğlu, Tarım Ekonomisi Bölüm Başkanı Prof.Dr. İ.Hakkı İnan, Fakültemiz öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldılar.
 
Tarım Ekonomisi Bölümü öğretim üyelerinden Doç.Dr. Okan Gaytancıoğlu tarafından yapılan açılış konuşmasında tarım sektörünün milli ekonomi içerisindeki önemine değinildi.
 
Türkiye Pirinç Değirmencileri Derneği Başkanı Birol Kocaman, konferansta üretici, sanayici ve sivil toplum kuruluşu önderi olarak bugüne kadar yaşadığı tecrübeleri ve bilgi birikimini Türkiye ekonomisi ve tarım sektörü açısından değerlendirerek aktardı. Dünyanın tarımdaki geleceği konusunda bilgiler vererek bu konuda yeni yetişen gençlerimizin araştırmalar yapmaları tavsiyesinde bulunmuştur. Konuşmacı ilave olarak tarım ürünleri ile ilgili borsalar, ticaret borsaları, vadeli işlemler borsaları ve işleyişleri ile ilgili bilgiler aktardı. Birol Kocaman öğrencilere tarımın geleceği olan bir sektör olduğunu ve bu yüzden cesaretli olmaları ve özellikle yabancı dil konusunda kendilerini geliştirmeleri yönünde tavsiyelerde bulundu. 
 
Konferans öğrencilerin sorularına verilen cevaplarla sona erdi.
 
Konferansın sonunda Tarım Ekonomisi Bölüm Başkanı Prof. Dr. İ.Hakkı İnan Türkiye Pirinç Değirmencileri Derneği Başkanı Birol Kocaman'a günün anısına teşekkür plaketi takdim etmiştir.