Ziraat Fakültesi
2014-10-31

Fakültemizde “Türkiye Evcil Hayvan Genetik Kaynakları Koruma ve Yönetimi



 

Üniversitesimiz Zootekni Topluluğu tarafından düzenlenen TAGEM Evcil Çiftlik Hayvanları Genetik Kaynaklar Türkiye Koordinatörü Oya AKIN' ın konuşmacı olarak katıldığı "Türkiye Evcil Hayvan Genetik Kaynakları Koruma ve Yönetimi" konulu konferans 30 Ekim 2014 Perşembe günü saat 10:00'da Ziraat Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleştirildi.
 
Konferansa Rektör Yardımcısı Prof.Dr. M. İhsan Soysal, Prof.Dr. Ahmet İstanbulluoğlu, Fakültemiz öğretim üyeleri ve öğrencilerimiz katıldılar.
 
Konferansta TAGEM Evcil Çiftlik Hayvanları Genetik Kaynaklar Türkiye Koordinatörü Oya AKIN, Türkiye evcil hayvan gen kaynaklarının önemini vurgulamış ve komşu ülkeler arasında genetik çeşitlilik bakımından Türkiye'nin çok önemli bir konumda olduğunu belirtmiştir. Son yıllarda TAGEM bünyesinde oluşturulan komiteler ve çalışma grupları ile evcil hayvan genetik kaynaklarının korunması amacıyla yapılan çalışmaların değerlendirildiğini ve bu konuda bakanlık bünyesinde çok sayıda projenin desteklendiğinden bahsetmiştir. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından desteklenen Tarımsal Araştırma Projelerinin sahadan gelen ihtiyaçlar doğrultusunda, sahanın sorunlarını çözmeye yönelik projeler olmasının sevindirici olduğunu vurgulamıştır.
 
Fakültemiz adına konferansı organize eden Zootekni Öğrenci Topluluğuna ve konuşmacı TAGEM Evcil Çiftlik Hayvanları Genetik Kaynaklar Türkiye Koordinatörü Sayın Oya AKIN’a çok teşekkür ediyoruz.