Ziraat Fakültesi
2019-04-17

Fakültemizin Barilla A.Ş. ile birlikte yürüttüğü Uluslararası Barilla Sustainable Farming isimli projenin çalışmaları kapsamında toplantı gerçekleştirildi



 

Ziraat Fakültesi öğretim üyelerinden Prof. Dr. İsmet BAŞER, Doç. Dr. Korkmaz BELLİTÜRK ve Dr. Öğr. Üyesi Harun HURMA‘nın yürütücülüğünü yaptığı ve Barilla A.Ş. ile ortaklaşa olarak yürütülmekte olan “Barilla Sustainable Farming” isimli projenin olağan kurul toplantısı Ziraat Fakültesi Dekanlık Toplantı Salonunda yapıldı.

Toplantıya Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet İSTANBULLUOĞLU ile birlikte projenin yürütücülüğünü yapan öğretim üyelerimiz ve Barilla A.Ş.’nin Türkiye yöneticileri, üst düzeyde görevleri bulunan farklı kıta ve ülke sorumluları adına 18 kişi katılmıştır.

Toplantıda, projenin dünya çapında örnek bir proje olması nedeniyle diğer ülkelerden gelen Barilla A.Ş. yetkililerinin proje hakkında bilgilendirilmesini amaçlayan bir sunum yapıldı. Bunun dışında, Barilla A.Ş. yetkililerinin projenin üniversitemizde yürütülmesinden dolayı duydukları  memnuniyet ve güzel dilekler konuşulduktan sonra, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi ve Barilla A.Ş. arasında gelecekte atılacak ortaklaşa adımlar ve diğer projeler hakkında görüş alışverişi yapılmıştır.

Toplantı sonunda, proje kapsamında üniversitemize hediye edilen Meteoroloji Destek Ünitesi yerinde incelendi ve ardından 3 farklı lokasyonda bulunan makarnalık buğday ekili alanlara (NKU Kampüsündeki, Çorlu İlçesindeki ve Ergene ilçesi İğneler köyündeki ekim alanlarına) gidilerek, proje partneri Tekirdağlı üreticiler ve  Ergene Tarım İlçe Müdürlüğü ekibi ile bir dizi toplantılar yapılmıştır. Toplantıya çok sayıda üretici, ziraat mühendisi ve köy muhtarları katılmıştır.

Proje, sürdürülebilir tarım, çevreyle dost makarnalık buğday üretim teknikleri ve ekonomik tarımsal faaliyetlere büyük katkı sağlayacak hedefler içermektedir.

Proje kapsamında, bir adet üretici el kitabı, internet sayfası, çeşitli akademik yayınlar ve bir dize seminerler yapılması planlanmakta ve çalışmalar devam etmektedir.