Ziraat Fakültesi
2013-11-26

Fakültemizde Bitki Islahında Moleküler Markörlerin Kullanımı konulu seminer gerçekleştirildi



Fakültemizde Bitki Islahında Moleküler Markörlerin Kullanımı konulu seminer gerçekleştirildi

Fakültemiz Tarımsal Biyoteknoloji Bölümü Öğrencilerinden oluşan Biyoteknoloji Topluluğu tarafından organize edilen, Marmara Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Biyomühendislik Bölümü Öğretim Üyesi Doç.Dr. Ahu Altınkurt Uncuoğlu’nun konuşmacı olarak katıldığı “Bitki Islahında Moleküler Markörlerin Kullanımı” başlıklı seminer 26 Kasım 2013 Salı günü saat 10:30’da Ziraat Fakültesi Konferans salonunda gerçekleştirildi.

Açılış konuşmasında Tarımsal Biyoteknoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Sezen Arat konuşmacının kısa özgeçmişini sunduktan sonra, “TÜBİTAK’ta beraber çalıştığımız, yurtiçi ve yurtdışında çok önemli kongre ve toplantılarda sayısız sunumlar gerçekleştiren, moleküler markörler konusunda uzman ve bu genç yaşında çok önemli başarılara imza atan değerli bir bilim insanını üniversitemizde misafir etmekten mutluluk duyuyoruz ve katılımlarından dolayı kendisine teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Konuşmacı Doç. Dr. Ahu Altınkurt Uncuoğlu gerçekleştirdiği sunumda “Ülkemizde yetişen endemik bitkilerin genetik olarak tanımlanmasının çok önemli olduğunu ve ziraat alanında çalışan ve eğitim alan herkesin bu konuya önem vermesi gerektiğini” ifade etti. Konuşmasının devamında “TÜBİTAK desteği ile gerçekleştirilen ve üniversiteler ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’na bağlı enstitülerin ortak olduğu buğday bitkisine ait moleküler markörlerin belirlenmesi hakkındaki proje ve Namık Kemal Üniversitesi’nin de dahil olduğu Türkiye’de yetişen Acı Çiğdem bitkisinin genetik olarak tanımlanması projesi” hakkında bilgiler veren Doç. Dr. Ahu Altınkurt Uncuoğlu “Ziraat mühendisliği öğrencilerinin daha lisans aşamasında bu konularda projelere katılması ve hem arazide hem de laboratuardaki çalışmaların içinde olmasının” önemini vurguladı.

Seminerin sonunda söz alan Ziraat Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Ahmet İstanbulluoğlu “Hayvansal ve bitkisel üretimin, tarla, ahır ve ağıllarda yapılan kısmı buzdağının görünen kısmıdır. Ancak değerli konuşmacının aktardığı bilgiler bu çalışmaların mutlaka laboratuar ortamında genetik alanda da devam ettirilmesinin önemini göstermektedir. Hocamıza katılımından dolayı teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Seminerin ardından katılımcıların sorularını cevaplayan Doç. Dr. Ahu Altınkurt Uncuoğlu’na Dekanımız Prof.Dr. Ahmet İstanbulluoğlu günün anısına Üniversitemiz plaketini takdim ettiler.