2020-05-12

14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü Kutlu Olsun

14 Mayıs 1946 Uluslararası Tarım Üreticileri Federasyonu’nun kuruluş tarihidir. Uluslararası Tarım Üreticileri Federasyonu’nun kuruluş günü olan 14 Mayıs yalnız bizde değil kuruluşa üye bütün ülkelerde Dünya Çiftçiler Günü olarak kutlanmaktadır. Tarımsal üretim faaliyetleri, ekonomik katkıları ile birlikte, insanımızın gıda güvenliğini sağlaması bakımından, tüm dünya için olduğu kadar Türkiye için de yaşamsal bir faaliyettir. Tarımın geleceği ülkemizin ve dünyanın geleceğidir. Çiftçilerimiz sayesinde büyük tarımsal üretim gücüne sahip olan ülkemizde çiftçilerimizin sorunlarının çözümüne yönelik desteklerin artması bu sektörün daha da güçlenmesini sağlayacaktır. Gelişmiş, gelişmemiş tüm dünya ülkelerinin çok zor bir sınav verdiği 2020 yılına damgasını vuran salgın iki sektörün vazgeçilmez olduğunu açıkça göstermiştir. Bunlardan biri Sağlık diğeri Tarım’dır. Herkesin evde kaldığı bu zor günlerde Tarlasında, bahçesinde, serasında gece gündüz demeden çalışarak ailesine, bölgesine ve ülkemize alınteri ile üreterek destek veren çiftçilerimizin, Dünya Çiftçiler Günü'nü tebrik ediyor, bereketli ve kazançlı bir gelecek diliyorum.

Prof.Dr. Sezen ARAT

Ziraat Fakültesi Dekan Vekili