2021-01-15

Trakya Bölgesi Koşullarında Farklı Sulama Suyu Uygulamalarının Chandler Çeşidi Ceviz Ağaçlarının Gelişim, Verim ve Kalite Özelliklerine Etkisi - TÜBİTAK 1001 Projesi

Fakültemiz Biyosistem Mühendisliği Bölümü ile Tekirdağ Bağcılık Araştırma Enstitüsünün birlikte hazırladığı Dr. Erhan GÖÇMEN’ in yürütücülüğünü yaptığı “Trakya Bölgesi Koşullarında Farklı Sulama Suyu Uygulamalarının Chandler Çeşidi Ceviz Ağaçlarının Gelişim, Verim ve Kalite Özelliklerine Etkisi” isimli proje TÜBİTAK ARDEB 1001 programları kapsamında 3 yıl boyunca desteklenmeye uygun bulunmuştur.

Projede araştırmacı olarak Biyosistem Mühendisliği Bölümü öğretim üyeleri Prof. Dr. Tolga ERDEMDoç. Dr. Mehmet ŞENER, Gıda Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Ümit GEÇGEL, Tekirdağ Bağcılık Araştırma Enstitüsünden Dr. Zafer ÇOŞKUN ve Zir. Yük. Müh. Ahmet Semih YAŞASIN yer alacaktır.

Proje ceviz ağaçlarının su kullanımına belirlenmesine uzun yıllık bir araştırma olup TÜBİTAK-ARDEB 1001 programı ile desteklenen Prof. Dr. Tolga ERDEM yürütücülüğünde 2014-2018 yılları arasında tamamlanan projenin ikinci aşamasıdır.

Proje sonucunda bölge koşullarında yaklaşık 10 yıl süren araştırma sonucunda elde edilecek ceviz ağaçlarının su kullanımına yönelik sonuçların bölge ve ülke üreticilerine faydalı olacağı düşünülmektedir.