2020-07-23

Fakültemiz Tarla Bitkileri Bölümü öğretim üyesi Prof.Dr. İsmet BAŞER TRT HABER Gündeme Özel programına katıldı

Fakültemiz Tarla Bitkileri Bölümü öğretim üyelerinden Prof.Dr. İsmet BAŞER, TRT HABER'de yer alan "Gündeme Özel" programına katıldı. 22.07.2020 tarihinde gerçekleştirilen programda, Trakya Bölgesinde kuraklı konusunda yaşanan gelişlemler konuşuldu. Prof.Dr. İsmet BAŞER, konuşmasında "Trakya Bölgesinde tarımsal üretim yönünden şuan itibari ile yüksek bir kuraklı olmadığını, tarımsal ürünlerdeki azalmanın kısmi olarak kuraklıktan, bunun yanında da özellikle geç gelen soğukların (örneğin -4oC, 24 Nisan 2020) ve tarımsal uygulamalardaki yanlışlıklardan olduğunu" ifade ettiler. Prof.Dr. İsmet BAŞER, konuşmasının devamında "Bölgede özellikle kumsal alanlarda ve erkenci çeşitlerde kuraklık ve soğuk zararı nedeniyle verim kayıpları oluştuğunu, buna karşın orta olum grubunda ve yeterli yağış alan bölgelerinde verimin 700-800 kg kadar olduğu belirtiken, Bölgede erken ekimleri, toprakların yanlış hazırlanmasının, sık ekimlerin, yanlış çeşit tercihinin ve özellikle normal yıllardaki gibi hatta daha fazla azot kullanımının verimde düşmelere neden olduğunu, bu konuda üreticilere bilgilendirme yapıldığını, ancak bunların yeterli olmadığını, gelecekte daha kapsamlı bilgilendirmelerinin yapılması gerektiğini" ifade ettiler.