Ziraat Fakültesi
2020-06-22

Üniversitemiz Ziraat Fakültesi’nin Köseilyas mahallesinde bulunan “Eğitim, Araştırma ve Uygulama Çiftliği” nin ilk sakinleri bugün yeni yerlerine taşındı.



 

 

Üniversitemiz Ziraat Fakültesi’nin  Köseilyas mahallesinde bulunan  “Eğitim, Araştırma ve Uygulama Çiftliği” nin ilk sakinleri bugün yeni yerlerine taşındı.

           Günün teknolojik koşullarını içeren, çevreye uyumlu ve büyük kısmı tamamlanan “Eğitim, Araştırma ve Uygulama Çiftliği”nin öncelikli amacı, Fakülte öğrencilerinin eğitim-öğretim yarı yıllarında uygulama ve yaz aylarında staj ihtiyaçlarını karşılamak olacaktır. Ayrıca bölge tarım ve hayvancılık faaliyetleri içerisinde daha etkin olmak adına, çiftçi ve yetiştiricimiz için örnek bir çiftlik olma görevini üstlenmesi planlanmaktadır.

        Merkez kampüste bulunan “Türkgeldi” koyunlarının 22.06.2020 tarihinde yeni yerlerine taşınması ile “Eğitim, Araştırma ve Uygulama Çiftliği”’nin koyunculuk tesisi faaliyete geçmiştir.  Fakültemiz Altyapı projesi ile alınan “Kıvırcık” koyunlarımız ise bir iki gün içerisinde çiftliğimize getirilecek ve Tekirdağ İlinin ilk örnek saf Kıvırcık sürüsünün temeli atılmış olacaktır. 

            Bu örnek alt yapının üniversitemize kazandırılmasında emeği geçen herkese teşekkür ederiz.