Ziraat Fakültesi
2016-06-24

IV. Uluslararası Gıda Ar-Ge Proje Pazarı etkinliğinde Arş. Gör. Dr. Kadir Gürbüz Güner ödül aldı



 

Ege İhracatçı Birlikleri tarafından gıda sektöründe yenilikçi, inovatif ürünlerle katma değerli üretimi arttıracak nitelikteki projelerin gıda sanayi ile buluşması amacıyla düzenlenen “IV. Uluslararası Gıda Ar-Ge Proje Pazarı” etkinliği 24 Mayıs 2016 tarihinde İzmir Swiss Otel Büyük Efes’te gerçekleştirildi.

Etkinlik kapsamında 409 adet proje başvurusu içerisinden 56 adet proje değerlendirme kurulu tarafından başarılı bulunarak sergilenmeye hak kazandı. 56 başarılı proje içerisinden araştırıcı, öğrenci ve özel kategoriler ile birlikte toplam dokuz adet proje sahibi ödüle layık görüldü.

Etkinlikte, Fakültemiz Gıda Mühendisliği Bölümünden Prof. Dr. Orhan Dağlıoğlu ve Arş. Gör. Dr. Kadir Gürbüz Güner’e ait “Çeşitli Aromatik Bitkilerin, Meyve Kurutmada Küf-Maya Gelişimi, Fonksiyonel ve Duyusal Özelliklere Etkileri” başlıklı proje Kuru Meyve Özel ödülünü almaya layık görülmüştür. Aynı zamanda doktora tezi çalışmasının bir kısmı olma niteliğindeki proje ile etkinliğine katılan Arş. Gör. Dr. Kadir Gürbüz Güner’e ödülü Ege Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Osman Öz tarafından takdim edilmiştir.