Ziraat Fakültesi
2018-10-30

Tarımsal Biyoteknoloji Bölümümüzden 4007 TÜBİTAK - Bilmeyen Kalmasın Projesine Destek



 

Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi iş birliğinde TÜBİTAK-4007 Bilim Şenlikleri Destekleme Programı kapsamında bu yıl ikincisi düzenlenen "Bilmeyen Kalmasın" Projesine Fakültemiz Bölümlerinden Tarımsal Biyoteknoloji Bölümü geçen yıl olduğu gibi bu yıl da atölye çalışmaları ve seminer ile katılarak öneml desteklerde bulunmuştur.

Bu çerçevede Tarımsal Biyoteknoloji Bölüm Başkanı Prof.Dr.Sezen ARAT Tekirdağ Ebru Naim Fen Lisesinde 25 Ekim 2018 tarihinde “Transgenik ve Klon Hayvanlar” konulu bir seminer vermiştir. Ayrıca 24-25 Ekim 2018 tarihlerinde 2 gün boyunca "Süs Bitkileri Çoğaltımı" adı altında yapılan atölye çalışmalarında Dr. Öğretim Üyesi Sheida DANESHVAR ve Bölüm yüksek lisans öğrencileri tarafından verilen teorik ve pratik dersler eşliğinde  öğrencilerle birebir bitki doku kültürü mikroçoğaltım uygulamaları yapılmıştır. 

Tarımsal Biyoteknoloji Bölümü laboratuarlarında gerçekleştirilen atölyeye Tekirdağ Süleymanpaşa ve Çorlu ilçesindeki Teknik, Anadolu ve Fen Liselerinden öğrencilerin katılım sağlamıştır.