Ziraat Fakültesi
2015-04-22

Mandalarda üreme biyoteknolojisi çalıştayı gerçekleştirildi



 

Üniversitemizin işbirliğinde gerçekleştirilen “Asya Manda Kongresi” kapsamında 19 Nisan 2015 tarihinde İstanbul Üniversitesi Veteriner Fakültesi’nde Mandalarda Üreme Biyoteknolojisi  konulu çalıştay gerçekleştirildi.

Çalıştayın açılış konuşmasında mandanın ülkemiz hayvancılığındaki öneminden, ülkemizdeki manda varlığının bugünkü durumunu ifade eden Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof.Dr.İhsan SOYSAL ıslah çalışmalarının önemli bir parçası olan üreme biyoteknolojisinin ülkemizde de uygulamaya geçmesi gerektiğini vurguladı.

İtalda’dan Prof.Dr. Giuseppe Campanile, Bulgaristan’dan Dr. Anatoli Atanasov, Pakistan’dan Dr. Maqbool Ahmad’ın konuşmacı olarak katıldığı çalıştayda Fakültemizden Tarımsal Biyoteknoloji Bölüm Başkanı Prof.Dr.Sezen Arat “Mandalarda in vitro embriyo üretimi, son gelişmeler ve uygulamalar” konulu bir seminer verdi.

Ulusal Manda Birlikleri, Üniversiteler ve Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Enstitülerinden  konu ile ilgili alanda çalışanların katıldığı çalıştay ikinci gün laboratuar uygulamaları ile tamamlandı.