Ziraat Fakültesi
2021-04-13

Anadolu Adaçayı Fide Dağıtım Töreni



 

 

Tekirdağ İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi ve Süleymanpaşa Belediyesi iş birliğiyle Tıbbi ve Aromatik Bitkiler (Anadolu Adaçayı) fide dağıtım töreni 12 Nisan 2021 Pazartesi günü düzenlendi.

Ziraat Fakültesi Tarımsal Biyoteknoloji Araştırma ve Üretim Birimi (ZİRAATBİYOTEK) Naip Mahallesindeki “Anadolu Adaçayı (Salvia fruticosa Mill.) Üretimi Projesi” kapsamında düzenlenen etkinliğe; Vali Yardımcısı Murat EREN, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mümin ŞAHİN, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel, İl Tarım ve Orman Müdürü Oktay ÖCAL, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bülent EKER, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sezen ARAT, kurum müdürleri, ZİRAATBİYOTEK akademik personelleri, üreticiler ve teknik personel katıldı.

Fide dağıtım programı başlamadan önce; Tekirdağ İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlı Şube Müdürü Abdurrahman ERDOĞAN ve ZİRAATBİYOTEK Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Sefer DEMİRBAŞ tarafından proje ve fidelerin üretim süreci hakkında bilgi verildi. Bilgilendirme toplantısının ardından üretimi yapılan adaçayı fidelerinin çiftçilere dağıtımı gerçekleştirildi.