Ziraat Fakültesi
2020-03-02

Büyükçekmece Belediyesinde düzenlenen organik tıbbi ve aromatik bitkiler yetiştiriciliği eğitim programına yoğun katılım gerçekleşti



 

Büyükçekmece Belediyesi ile Üniversitemiz arasında düzenlenen tarım konularında eğitim işbirliği protokolü çerçevesinde ilk eğitim programı organik tıbbi ve aromatik bitkiler yetiştiriciliği konusunda 3 Şubat 2020 tarihinde Büyükçekmece Atatürk Kültür Merkezinde gerçekleştirildi.

Bilgi edinmek ve öğrenmek isteyen çeşitli kesimlerden yoğun katılımın olduğu organik tıbbi ve aromatik bitkiler yetiştiriciliği eğitim programı  Fakültemiz Bahçe Bitkileri Bölümü öğretim üyesi Prof.Dr. Levent ARIN ve Tarla Bitkileri Bölümü öğretim üyesi Prof.Dr. Ayşe Canan SAĞLAM tarafından sürdürülmektedir. Eğitim programına 130 kişi katılım göstermektedir.

Büyükçekmece Belediyesinin 2020 yılını Tarım Yılı olarak ilan etmesinin ardından Belediye bünyesinde oluşturulan Tarım Akademisi eğitim programlarına düzenlenen protokol çerçevesinde Fakültemiz öğretim üyeleri tarafından destek verilecek olup, bu kapsamda 2020 yılı içerisinde organik tıbbi ve aromatik bitki yetiştiriciliği eğitim programına ilave olarak organik tarım ve iyi tarım uygulamaları, arıcılık, bahçe tarımı, hobi bahçeciliği, seracılık vb. konularda eğitim programlarının düzenlenmesi planlanmaktadır. 

Diğer taraftan, benzer bir eğitim programı Mart 2020'de Silivri Belediye bünyesinde gerçekleştirilecektir.

Fakültemiz Bahçe Bitkileri Bölümü öğretim üyesi Prof.Dr. Levent ARIN ve Tarla Bitkileri Bölümü öğretim üyesi Prof.Dr. Ayşe Canan SAĞLAM hocalarımızı yoğun emeklerinden dolayı kutluyoruz.

ZİRAAT FAKÜLTESİ DEKANLIĞI