Ziraat Fakültesi
2021-05-07

Üniversitemiz Biyoteknoloji Topluluğu ve Ziraat Fakültesi Tarımsal Biyoteknoloji Bölümü tarafından düzenlenen “Biyoteknoloji Günleri” nin 6. sı yoğun katılım ile gerçekleşti.



 
Üniversitemiz Biyoteknoloji Topluluğu ve Ziraat Fakültesi Tarımsal Biyoteknoloji Bölümü tarafından düzenlenen “Biyoteknoloji Günleri” nin 6. sı yoğun katılım ile gerçekleşti.
 
Pandemi koşulları nedeniyle uzaktan erişim ile gerçekleşen ve Üniversitemizden Rektörümüz Prof.Dr. Mümin ŞAHİN, Rektör Yardımcıları Prof.Dr. Bülent EKER, Prof.Dr. Yılmaz ÇAKICI, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Sezen ARAT, Biyoteknoloji Topluluğu Koordinatörü Dr.Öğr.Üyesi Devrim OSKAY, Üniversitemiz Fakülte Dekanları, Yüksek Okul Müdürleri, akademisyenler ve öğrencilerin katıldığı etkinliğe, ülkemizin dört bir yanındaki üniversitelerden, araştırma kurumlarından, özel sektör kuruluşlarından, serbest meslek sahiplerinden, liselerden 650'den fazla kişi kayıt yaptırmış, etkinlik saat 9:30'da başlayıp 17:00 de sona ermiştir.  
 
Boğaziçi Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü Öğretim Üyesi Prof.Dr. Nesrin ÖZÖREN,  “ASC Zerrecik Teknolojisi ile Sars-Cov2 Aşı Çalışması”, Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof.Dr. Aykut ÖZDARENDELİ, “Erciyes Üniversitesi Aşı Çalışmaları”,  TÜBİTAK MAM Gen Mühendisliği ve Biyoteknoloji Enstitüsü’nden Dr. Aylin ÖZDEMİR BAHADIR ise “Covid-19’a Karşı Nötralizan Antikor Tedavisi”, Selçuk Üniversitesi Veteriner Fakültesi Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Osman ERGANİŞ, “Türkiye’deki Covid-19 Çalışmaları”, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Yeniçağa Yaşar Çelik MYO Gıda İşleme Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Esra ACAR SOYKUT, “Bakteriyofajlar ve Faj Terapi”, Trakya Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Genetik ve Biyomühendislik Bölümü Öğretim Üyesi Doç.Dr. Semra HASANÇEBİ, “Tarımda Genetik Testler”, Akdeniz Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarımsal Biyoteknoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof.Dr. Kemal KARABAĞ, “Programlanabilir Gen Düzenleme Teknikleri ve Çiftlik Hayvanlarında Kullanımı”, TÜBİTAK MAM Gen Mühendisliği ve Biyoteknoloji Enstitüsü’nden Dr. Soner AKSU, “Kanatlılarda moleküler Islah Çalışmaları” konulu sunularını gerçekleştirmiş ve katılımcılardan gelen soruları cevaplamışlardır.