Ziraat Fakültesi

 

Prof. Dr. Murat TAŞAN

Dekan Yardımcısı

1972 doğumlu Prof. Dr. Murat Taşan ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da, lisans eğitimini 1989-1993 yılları arasında Trakya Üniversitesi Tekirdağ Ziraat Fakültesi Gıda Bilimi ve Teknolojisi Bölümünde tamamlamıştır.

1994 yılında Trakya Üniversitesi Tekirdağ Ziraat Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümünde Araştırma Görevlisi olarak göreve başlamıştır. Yüksek Lisans eğitimini 1995 yılında, Doktora eğitimini ise 1999 yılında Trakya Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Anabilim Dalında tamamlamıştır. Aynı yıl Trakya Üniversitesi Tekirdağ Ziraat Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümüne Yardımcı Doçent olarak atanmıştır. 2010 yılında Gıda Mühendisliği alanında Doçent unvanını almıştır. 2015 yılında Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Ziraat Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü Gıda Teknolojisi Anabilim Dalında Profesör kadrosuna atanmıştır.

Halen Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Ziraat Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi olan Prof. Dr. Murat Taşan, 2011-2013 yılları arasında Malkara Meslek Yüksekokulu Müdürlüğü görevinde bulunmuştur. 2013 yılından itibaren Ziraat Fakültesi Dekan Yardımcılığı görevini sürdürmektedir.

Prof. Dr. Murat Taşan'ın, 2015 yılından itibaren Ziraat Fakültesi Fakülte Kurulu Üyeliği ve Fakülte Yönetim Kurulu Üyeliği bulunmaktadır. Prof. Dr. Murat Taşan, Üniversite Kalite Komisyonu Üyeliği, Üniversite Kalite Komisyonu Eğitim-Öğretim Alt Çalışma Grubu Üyeliği, Üniversite Kalite Komisyonu İzleme Değerlendirme ve İyileştirme Alt Çalışma Grubu Üyeliği, Yabancı Uyruklu Öğretim Elemanı Değerlendirme Komisyonu Üyeliği, Yaz Okulu Koordinasyon Kurulu Üyeliği, Bilimsel Etkinliklere Katılım Destek Komisyonu Üyeliği, Türkçe Öğretim Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerini de sürdürmektedir.

Gıda kimyası ve bitkisel yağ teknolojisi alanında uluslararası ve ulusal düzeyde çalışmaları bulunan Prof. Dr. Murat Taşan, lisans düzeyinde bitkisel yağ teknolojisi, lisansüstü düzeyinde lipid kimyası, modifiye yağ teknolojisi ve zeytinyağı teknolojisi derslerini vermektedir. Prof. Dr. Murat Taşan'ın Yağ Bilimi ve Teknolojisi (YABİTED) Derneği Yönetim Kurulu Üyeliği ve Tekirdağ Tarih Bilincinde Buluşanlar Derneği Yönetim Kurulu Üyeliği bulunmaktadır. Ziraat Fakülteleri Lisans Programları Akreditasyon Derneği (ZİDEK) Program Değerlendiricisi olarak görev almaktadır.

Prof. Dr. Murat Taşan evli ve iki çocuk babasıdır.

 

mtasan@nku.edu.tr

http://ziraat-gm.web.nku.edu.tr/

0.282.2502000

0.282.2502003

 

İLGİLİ BİRİMLER

Fakülte Öğrenci İşleri Birimi

Fakülte Bilgi İşlem Birimi

KOMİSYON VE KOORDİNATÖRLÜKLER

  • Fakülte Eğitim ve Öğretim Komisyonu,
  • Fakülte Öğrenci Staj Komisyonu,
  • Fakülte Burs İzleme Komisyonu,
  • Fakülte Ölçme ve Değerlendirme Komisyonu,
  • Fakülte Stratejik Plan Komisyonu Üyesi,
  • Fakülte Kalite ve Akreditasyon Komisyonu,
  • Fakülte Gıda Mühendisliği Bölümü İşletmede Mesleki Eğitim Koordinatörü,
  • Fakülte Mezuniyet Komisyonu,
  • Fakülte Ders-Sınav Programları Hazırlıkları Komisyonu,
  • Fakülte Öğrenci Değişim Programları Koordinatörlüğü ve Komisyonu, (Bologna, Erasmus, Farabi, Mevlana)
  • Fakülte Ders Kitapları ve Yardımcı Ders Kitapları Yayın Komisyonu,
  • Mühendislik Temel Alanı Ön İnceleme Komisyonu Üyesi