Ziraat Fakültesi
2020-07-03

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi viral ve bakterial enfeksiyonlara karşı koruyucu potansiyeli bulunan “propolisli sakız” üretti.



 

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ), Ziraat Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. İbrahim Palabıyık, NKÜ Teknopark'da faaliyet gösteren bir firma bünyesinde Antibakteriyel, antiviral, antifungal ve antienflamatuar içeriğinin yanı sıra pek çok farklı rahatsızlık için de önleyici ve tedavi edici özelliği bulunduğu bilinen bir arı ürünü olan propolisi kullanarak propolisli sakız üretti.  Bu ürünün en önemli özelliği vücudumuza hastalıkların ana giriş yeri olan ağzımızda sakızla beraber propolisin daha uzun tutulması ve antiviral özelliğinden daha fazla faydalanılmasıdır. İkinci özelliği ise dil altından, yanak iç derisinden yararlı maddelerin direkt kana karışarak propolisin biyoyararlanımının yüksek olması ihtimalini de arttıracaktır.

Doç. Dr. İbrahim Palabıyık, Covid-19 salgını sürecinde doğru beslenmenin yanında bağışıklığı destekleyici, doğal, antiviral, güçlü antioksidan maddelerin kullanılmasının yararlı olduğunu, bunların başında propolisin geldiğini ifade etmiştir.

Propolisli sakızın uluslararası patentli formülüyle titanyum dioksit, tatlandırıcı, renklendirici ve yapay aroma içermemekte ve  "Propolisin acı tadı sakız sayesinde kesinlikle hissedilmemektedir. Tüm bu yönleriyle herkes tarafından çok sevilerek tüketileceği umuluyor. 

 

 

https://www.haberler.com/propolisli-sakiz-uretildi-13381534-haberi/

http://www.gorunumgazetesi.com.tr/haber/70178/tekirdagda-propolisli-sakiz-uretildi.html

https://www.aktiftv.eu/tekirdagda-propolisli-sakiz-uretildi.html