2020-03-31

FAKÜLTEMİZİN ÜZÜNTÜLÜ GÜNÜ

Fakültemiz Tarım Makinaları Bölümünde 1983 yılında göreve başlayan değerli hocamız Prof.Dr. Poyraz ÜLGER, emekli olana kadar 48 yıl akademik hayatı boyunca; bölümüne, fakültemize, Trakya Üniversitesi’ne, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesine değerli katkılarda bulunmuştur.

Hocamızın, Rektör, Rektör Yardımcılığı, Dekan, Yüksekokul Müdürlüğü görevleri oldu. Bu görevler sırasında yapmış olduğu kişisel ve kurumsal katkıları yadsınamaz.

Hocamız, emeklilik töreninde kendi ağzından şöyle seslenmişti:

Ben Malatya’da Anadolu’nun ücra bir köyünde penceresi dahi olmayan bir evde doğdum. Şu an 75 yaşındayım. Bu yaşıma kadar akademik hayatın içinde kaldım. 30’un üzerinde öğrencimize doktora yaptırdım. Tamamına yakını akademisyen olarak üniversitelerimize katkılarda bulunuyorlar. Bildiğiniz üzere dünyada iki şey paylaşıldıkça çoğalır, birisi bilim ve diğeri de sevgidir. Ben hep sevgimi paylaştım ki çoğalsın diye. Ben önce insan odaklı olarak görev yaptım.”

Değerli Hocamızın vefatı büyük bir üzüntü yaşatmıştır.

Kendisine Allah’tan rahmet; ailesi, yakınları ve sevenlerine sabır ve başsağlığı dileriz.

Saygılarımızla.

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi