Ziraat Fakültesi
2019-06-25

FAKÜLTEMİZ MALKARA İLÇESİNDEKİ ARAŞTIRMA VE UYGULAMA ALANINDA TARLA GÜNÜ ETKİNLİĞİ GERÇEKLEŞTİRDİ



 

Fakültemiz tarafından Malkara ilçesi Gözsüz Köyü yakınında bulunan Araştırma ve Uygulama alanında 21.06.2019 tarihinde “Tarla Günü” etkinliği yapılmıştır.

Alanda 11 tohum firmasına ait 41 ekmeklik ve makarnalık buğday çeşidi olmak üzere her çeşit yaklaşık 2500 m2 alanda ekilmiştir. Yapılan tarla gününde Toprak Mahsulleri Ofisi Tekirdağ Şube Müdiresi Bihter DEMİRAL konuşma yaparak bölgede buğday üretiminin önemi ve satın alımı hakkında bilgilendirmede bulunmuştur. Daha sonra Tarım İl Müdür Yardımcısı Ahmet TOKGÖZ yaptığı konuşmada ise bölgede yapılan çeşit demonstrasyon denemelerinin üreticiler için öneminden bahsetmiş, tarım kuruluşu olarak bu tip çalışmaların yapılması gerektiğini ve bu çalışmada Ziraat Fakültesi ile birlikte yer almaktan mutlu olduklarını belirtmiştir.

Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Ahmet İSTANBULLUOĞLU yaptığı konuşmada çeşit denemelerinin geleneksel olarak her yıl bu alanda yapıldığını belirtmiştir. Fakülte olarak üreticilerle hep birlikte olmayı ve onlara katkı yapmayı amaçladıklarını söylemiştir. Konuşmasında iki gün önce Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölümü tarafından ıslah edilen çeşit ve aday hatların tanıtımı için oldukça başarılı ve yoğun katılımlı tarla günü yapıldığını belirtmiştir.

Tarla günü etkinliğine tohumculuk firmaları, ilgili tarım kuruluşları ve üreticilerin yoğun ilgisi olmuştur. Tarla günü etkinliği, çeşit parsellerinin katılımcılar tarafından tarlada değerlendirmeleri ile son bulmuştur.