Ziraat Fakültesi
2013-12-19

Türkiye’de Küçükbaş Hayvancılığın Geleceği ve Birliklerin Önemi, Koyun-Keçi Islah Çalışmaları konulu konferans gerçekleştirildi



 
Fakültemiz Zootekni Bölümü öğrencilerinden oluşan Zootekni Öğrenci Topluluğu tarafından organize edilen, Türkiye Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Merkez Birliği Başkanı Prof.Dr.Veysel Ayhan’ın konuşmacı olarak katıldığı “Türkiye’de Küçükbaş Hayvancılığın Geleceği ve Birliklerin Önemi, Koyun-Keçi  Islah Çalışmaları” konulu konferans 19 Aralık 2013 Perşembe günü saat 10:30’da Ziraat Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleştirildi. Konferansa Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. M. İhsan Soysal, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Ahmet İstanbulluoğlu, Ziraat Fakültesi Öğretim Üyeleri ile Zootekni ve Tarımsal Biyoteknoloji Bölümleri öğrencileri katıldılar.
 
Açılış konuşmaları Fakültemiz Zootekni Bölüm Başkanı Prof.Dr. Muhittin Özder, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Ahmet İstanbulluoğlu ve Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. M. İhsan Soysal tarafından yapıldı.
 
Konuşmacı Prof.Dr. Veysel Ayhan gerçekleştirdiği sunumda “Türkiye’de koyun ve keçi yetiştiriciliğinin özel bir öneminin bulunduğuna dikkat çekerken, gerek Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının, gerek merkez birliğinin, gerekse birliklerin, bilim adamlarının ve bu sektördeki teknik elemanların ülkenin her bölgesinde koyun-keçi üretiminin önemini halka, üreticilere ve tüketicilere anlatma gayreti içerisinde olduklarını” belirtti. Prof.Dr. Veysel Ayhan konuşmasında ayrıca “Türkiye’de kırmızı et açığının kapatılmasında koyun ve keçi yetiştiriciliğinin önemini her platforma vurguladıklarını belirtirken, gelişmiş ülkelerde 150-200 yıl önce kurulmuş olan damızlık birliklerinin henüz ülkemizde gelişme aşamasında olduklarını da” ifade etti.
 
Konferansın ardından Türkiye Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Merkez Birliği Başkanı Prof.Dr. Veysel Ayhan’a ve Birliğin diğer katılımcılarına günün anısına Üniversitemizin plaketi takdim edildi.