Ziraat Fakültesi
2016-04-06

Tahıl üretiminde ürün kayıplarına neden olan virüs hastalıkları konulu çiftçi eğitim seminerlerine Çorlu ve Malkara İlçelerinde de devam edildi



Tahıl üretiminde ürün kayıplarına neden olan virüs hastalıkları konulu çiftçi eğitim seminerlerine Çorlu ve Malkara İlçelerinde de devam edildi

 

Üniversitemiz Rektörlüğü ile Tekirdağ Valiliği’nin bilimsel işbirliği çerçevesinde İl Özel İdaresi bütçesinden desteklenen “Trakya Bölgesi’nde tahıllarda verim ve kalite kayıplarına neden olan virüs hastalıkları ile mücadele prensipleri" konulu proje sonuçları çiftçi eğitim seminerleri aracılığı ile paylaşılmaya devam edilmektedir.

Çiftçi eğitim seminerlerini Fakültemiz Bitki Koruma Bölümü, Fitopatoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Havva İLBAĞI tarafından yürütülmektedir.

İlk etapta çiftçi broşürü olarak yayınlanan ve Tekirdağ genelindeki çiftçilere dağıtılan proje sonuçları 28 Mart 2016 tarihinde Malkara ilçesi Belediye Kültür Merkezinde düzenlenen çiftçi eğitim semineri aracılığı ile Prof. Dr. Havva İLBAĞI tarafından tekrar paylaşıldı. Devamında, 30 Mart 2016 tarihinde de Çorlu ilçesinde Çorlu Ticaret Borsası konferans salonunda çiftçi eğitim semineri verilmiştir.

Çiftçi eğitim seminerlerinde Bölgemizde ve İlimizde tahıl üretiminde karşılaşılan sorunlar, ürün kayıplarına neden olan virüs hastalıkları ile mücadelede uygulanması gereken kriterler ayrıntılarıyla açıklamış ve ekim zamanı ile bölgeye ait çeşit tercihinin önemini vurgulanmıştır.

Katılımın yoğun olduğu seminer sonrasında Prof. Dr. Havva İLBAĞI çiftçilerin, teknik personellerin, tohum, ilaç, gübre bayii ve sektör temsilcilerinin, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile tarım danışmanlarının sorularını yanıtlamıştır.