Ziraat Fakültesi
2019-03-18

Fakültemizde 5. Biyoteknoloji Kariyer Günleri Etkinliği Gerçekleştirildi



 

Fakültemiz Tarımsal Biyoteknoloji Bölümü Öğrencilerinden oluşan Biyoteknoloji Topluluğu tarafından organize edilen “5. Biyoteknoloji Kariyer Günleri” etkinliği, 13 Mart 2019, Çarşamba günü saat 13.30’da Ziraat Fakültesi Konferans salonunda gerçekleştirildi.

Etkinliğin açılış konuşmaları öncelikle Tarımsal Biyoteknoloji Bölümü öğrencisi ve Biyoteknoloji Topluluğu Başkanı Menekşe KOYUNCU tarafından, ardından Ziraat Fakültesi Tarımsal Biyoteknoloji Bölüm öğretim üyesi ve topluluk bölüm koordinatörü Dr. Öğr. üyesi Devrim OSKAY tarafından yapıldı.

Akademisyen ve öğrencilerin katılım sağladığı etkinlikte özel sektörde farklı alanlarda iş imkanı bulan Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Tarımsal Biyoteknoloji Bölüm mezunlarımız konuşmalarını yaptılar.

Etkinlikte ilk davetli konuşmacı Yavuzlar Tarım firmasında çalışan Ziraat Müh. Doğukan DÜLGER'in ardından  Biotek Biyoteknoloji firmasında Ar-Ge Sorumlusu Ziraat Yük. Müh. Halime Tuba YILDIRIM, İÇDAŞ Çelik firmasının tarımsal üretim ayağında mühendis olarak çalışan Ziraat Müh. Gökhan BAYRAK, Avrupa Tarım'da Üretim Müdürü olarak görev yapan Ziraat Müh. Recep İLKAY FERAH ve Müd. Yrd. Ziraat Müh. Gonca AYDIN FERAH ve MAY TOHUM Satış ve Teknik Pazarlama Bölge Sorumlusu olarak çalışan Ziraat Müh. Emre KANBUROĞLU öncelikle çalıştıkları firmaları ve Ziraat Mühendisi olarak firmada hangi alanlarda çalıştıkları hakkında bilgiler verdiler. Ardından işe başlama süreçlerinden, karşılaşılan durum ve fırsatlardan bahsettiler.

Etkinliğin son konuşmacısı, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Tarımsal Biyoteknoloji Lisansüstü mezunlarımızdan ve şu an Akdeniz Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Tarımsal Biyoteknoloji ABD'da doktora eğitimine devam ederek YÖK Bursu ile projede çalışan Ziraat Yük. Müh. Emel Tüten SEVİM'in doktora tez çalışması için Erasmus programı ile gitmiş olduğu Almanya Çiftlik Hayvanları Genetiği Enstitüsü hakkında detaylı bilgiler verdiği ve çalışmalarından bahsetmiş olduğu videonun gösterimi yapıldı.

Katılımcılar konuşmalarının ardından öğrencilerin soruları yanıtlanmış ve konuşmacılara Ziraat Fakültesi Tarımsal Biyoteknoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Sezen ARAT ve Bölüm öğretim üyesi ve topluluk bölüm koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Devrim OSKAY ve Tarımsal Biyoteknoloji öğretim üyeleri tarafından günün anısına, Biyoteknoloji Topluluğu adına teşekkür belgeleri takdim edildi.