Ziraat Fakültesi
2019-10-22

Kışlık Sebze Yetiştiriciliğinde Hat ve Çeşit Geliştirme Projesi Lansmanı Yapıldı



 

Üniversitemiz Ziraat Fakültesi’nin de proje ekibinde yer aldığı TÜBİTAK-KAMAG-1007 Proje Programı tarafından desteklenen ve Tarım ve Orman Bakanlığı’nın müşterisi olduğu  Kışlık Sebze Yetiştiriciliğinde Hat ve Çeşit Geliştirme Projesi Lansmanı'na Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Bülent EKER, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Sezen ARAT, Proje Araştırmacısı Prof.Dr. Nuray ÖZER katıldı.

Açılış konuşmalarını TAGEM Genel Müdürü Özkan KAYACAN, TÜBİTAK Başkanı Prof.Dr. Hasan MANDAL ve Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir PAKDEMİRLİ’nin yaptığı etkinlikte proje tanıtımı ve hedefleri aktarıldı. Ülkemiz üretiminde ilk 10 sebze türü içinde yer alan soğan, havuç, marul, kırmızı baş lahana ve brokolide yeni çeşitlerin geliştirileceği kışlık sebze tohumculuğunda yerli ve milli tohum kullanım oranının %50’nin üzerine çıkartılmasının hedeflendiği projenin lansmanı proje ortağı kuruluşlara plaket takdiminin yapılması ile sonlanmıştır.

Plaket Üniversitemizin Rektörü Prof.Dr.Mümin ŞAHİN adına Rektör Yardımcımız Prof.Dr. Bülent EKER’e Bakan PAKDEMİRLİ tarafından takdim edilmiştir.

Üniversitemizin adını böyle değerli bir projede duyuran Prof.Dr.Nuray ÖZER’i tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.

ZİRAAT FAKÜLTESİ DEKANLIĞI