2020-05-06

Ziraat Fakültesinin bir ekmeklik buğday çeşidi daha Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından tescil edildi

Fakültemizin bir ekmeklik buğday çeşidi daha Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından tescil edildi.

Tarım ve Orman Bakanlığı Tohumluk Tescil ve Sertifikasyon Merkezi Müdürlüğünde 04.05.2020 tarihli yapılan “Serin İklim Tahılları Çeşit Tescil Toplantısında” Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölümü Öğretim üyeleri Prof. Dr. Kayıhan Z. KORKUT, Prof. Dr. İsmet BAŞER, Prof. Dr. Oğuz BİLGİN ve Doç. Dr. Alpay BALKAN tarafından ıslah edilen ekmeklik buğday çeşit adayı Ziraat Fakültesi Dekanlığı adına “NKU Zirve” ismiyle tescil edildi.

Yeni çeşidimizin Fakültemize ve Bölgemiz ile Ülkemiz tarımına hayırlı olmasını dileriz.

Özverili çalışmalarından dolayı ilgili öğretim üyelerini tebrik ederiz.

ZİRAAT FAKÜLTESİ DEKANLIĞI