Ziraat Fakültesi
2015-05-05

Tekirdağ İli'nde Biyogazdan Elektrik Üretim Tesisine Yönelik Fizibilite Çalışması başlıklı projenin kapanış toplantısı gerçekleştirildi



 

2014 Yılı Doğrudan Faaliyet Desteği Programı kapsamında, N.K.Ü. Ziraat Fakültesi tarafından başvurusu yapılıp, Trakya Kalkınma Ajansı tarafından desteklenmiş olan TR21/14/DFD/003 numaralı  "Tekirdağ  İli'nde Biyogazdan Elektrik Üretim Tesisine Yönelik Fizibilite Çalışması"  başlıklı projenin kapanış toplantısı 4 Mayıs 2015 günü saat 1400'de  Ziraat Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleştirilmiştir.

Toplantı proje koordinatörü Prof.Dr.Türkan AKTAŞ'ın ve Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet İSTANBULLUOĞLU'nun  açılış konuşmalarıyla başlamıştır. Devamında "Ülkemizin Enerji Profili, Biyogaz Üretim Teknikleri, ülkemizde ve dünyada Biyogaz Sistemlerinin Durumu" konularında Prof. Dr. Türkan AKTAŞ tarafından yapılan bir sunum ile devam etmiştir.

Toplantı çevre yüksek mühendisi Murat Cem ERTÜRK tarafından sunulan ve proje tanıtımı, projede kullanılan materyal ve yöntemler, Tekirdağ İli hayvan ve hayvansal atık potansiyeli, laboratuar analiz sonuçları ve fizibilite etüt sonuçları gibi konuları içeren sunum ve ardından soru-cevap bölümünde karşılıklı tartışma ve fikir alışverişi ile tamamlanmıştır.

Kapanış toplantısına Tekirdağ Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü,  Tekirdağ İl Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, Tekirdağ Bağcılık Araştırma Enstitüsü, Trakya Kalkınma Ajansı, Tekirdağ Ziraat Mühendisleri Odası, temsilcilerinin katılımlarının yanı sıra üniversitemizin farklı birimlerinden öğretim üyeleri, hayvancılıkla uğraşan üreticiler ve öğrencilerimiz yoğun ilgi göstermiştir.