Ziraat Fakültesi
2014-06-05

Tekirdağ Kiraz Festivali Naip Mahallesi’nde yapılan törenle başladı



 

Süleymanpaşa Belediyesi tarafından düzenlenen Tekirdağ Kiraz Festivali her yıl olduğu gibi bu yılda Naip Mahallesinde yapılan açılış töreni ile başladı.
 
Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan açılış töreninde Belediye Mehteran takımının müzik ziyafeti ile sürerken açılışa Süleymanpaşa Kaymakamı Kamil Kıcıroğlu, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, Namık Kemal Üniversite Ziraat Fakültesi Dekanı Ahmet İstanbulluoğlu, Tekirdağ İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Altaş, Süleymanpaşa Belediye Meclis Üyeleri, Sivil Toplum Örgütlerinin temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.
 
Belediye Gençlik Spor Kulübü Halk Oyunları ekibinin de gösteri yaptığı açılışta bir konuşma yapan Naip Mahalle Muhtarı Ferhat Ataç; 50.’si düzenlenen Tekirdağ Kiraz Festivali’nin başlangıç noktası olmaktan dolayı mutluluk duyduklarını dile getirdi. Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat ise “49 yıldır süren bir geleneğin 50.’sini tekrarlamak iki ay önce kurulan Süleymanpaşa Belediyesi’ne nasip oldu. Bu süreç umuyorum ki kiraz tarımında ve alternatif tarımda bölgemize hayırlar getirir.” dedi. Konuşmaların ardından katılımcılara kiraz ikram edilirken Naip Mahallesi’ndeki festival açılışı sona erdi.