Ziraat Fakültesi
2019-12-13

Trakya Kalkınma Ajansı desteği ile gerçekleştirilecek etkinlik başlıklarının ve içeriklerinin değerlendirildiği toplantı Fakültemizde yapıldı



 

Trakya Kalkınma Ajansı desteği ile gerçekleştirilecek etkinlik başlıklarının ve içeriklerinin değerlendirildiği toplantı 12.12.2019 tarihinde Fakülte Kurulu toplantı salonunda yapıldı.

Toplantı Fakültemiz Dekanı Prof.Dr. Sezen ARAT, Dekan Yardımcıları Prof.Dr. Murat TAŞAN ve Prof.Dr. Murat DEVECİ, Tarla Bitkileri Bölümü öğretim üyesi Prof.Dr. Metin TUNA, Bitki Koruma Bölümü öğretim üyesi Doç.Dr. Özgür SAĞLAM, Tarımsal Biyoteknoloji Bölümü öğretim üyeleri Doç.Dr. Behiye Banu BİLGEN, Dr. Öğ. Üyesi Sefer DEMİRBAŞ, Dr. Öğ. Üyesi Sheida DANESHVAR, Trakya Kalkınma Ajansı uzmanlarının katılımları ile gerçekleştirildi.

Toplantıda aşağıda verilen konu başlıklarında ve Şubat-Haziran 2020 yılı kapsamında gerçekleştirilmesi doğrultusunda mutabık kalınarak, etkinliklerin  detaylandırılma çalışmaları başlatıldı. Etkinliklerin programının hazırlanarak farklı hedef kitlelerden olmak üzere öğrencilerimize, mezunlarımıza, tarım ile ilgili kurum, kuruluş ve firmalara ve bölge çiftçilerine duyurulması konusunda fikir birliğine varıldı.

Trakya Kalkınma Ajansının maddi desteği ile gerçekleştirilecek etkinliklerin konu başlıkları;

Tohum Depo Zararlıları İle Mücadele Yöntemleri Çalıştayı ve Fumigasyon Uygulama Eğitimi,

Bitki Islahında Kullanılan Fizyolojik, Moleküler ve Biyoteknolojik Yöntemler,

Flow Sitometri ve Bitki Islahında Kullanımı,

Yem Bitkileri Tarla Günü,

Moleküler Sitogenetik ve Bitki Genetiği ve Islahında Kullanımı