Ziraat Fakültesi
2013-10-01

VI. Uluslararası Balkan Ülkeleri Hayvancılık Konferansı Çalıştayı Başladı



VI. Uluslararası Balkan Ülkeleri Hayvancılık Konferansı Çalıştayı Başladı

VI. Uluslararası Balkan Ülkeleri Hayvancılık Konferansı'na bu yıl üniversitemiz ev sahipliği yapıyor. Konferans öncesi Ziraat Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleşen Çalıştaya Bükreş Tarım ve Veteriner Üniversitesi Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Sorin Lungu ve Prof. Dr. Horia Grosu ile İtalya Tuscia Üniversitesi Alesyo Valentini katıldı.

Uluslararası katılımcıların konuk olduğu çalıştay saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından başladı. Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. M. İhsan Soysal açılış konuşmasında “Hayvancılık sektörünün ilerlemesinin hayvancılılık alanında en verimli şekilde üretim teknolojilerinin kullanılması, tabi kaynakların, üretim metotlarının geliştirilmesi ve iyileştirilmesine bağlı olduğunu” kaydetti.  Prof. Dr. M. İhsan Soysal, “Amacımız artan nüfusa paralel olarak ihtiyaçlar doğrultusunda hareket edip daha verimli hayvanlar nasıl üretebiliriz sorusuna yanıt bulmaktır” sözleriyle konuşmasını sonlandırdı.

Çalıştayın açılışında kürsüye çıkan Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet İstanbulluoğlu, en düşük maliyetle en yüksek istihdamı oluşturan sektörün hayvancılık olduğunu ve bu sektörün geliştirilmesi yönünde çalışmalar yürüten güzide temsilcileri burada misafir etmekten mutluluk duyduğunu belirterek, organizasyonu düzenleyenlere teşekkür etti.

Bükreş Tarım ve Veteriner Üniversitesi Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Sorin Lungu ve Prof. Dr. Horia Grosu, “Hayvan Popülâsyonlarında Bireyler Arasındaki Genetik İlişkiler ve Damızlık Değer Tahmin Yöntemleri” konulu sunumunu katılımcılarla paylaştı. İtalya Tuscia Üniversitesi Öğretim Üyesi Alesyo Valentini ise sunumunda “Hayvan Islahında Marker Destekli Seleksiyon” konusu üzerinde durdu.

Açılış programı Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof Dr. İhsan Soysal ve Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet İstanbulluoğlu tarafından konuşmacılara günün anısına Üniversitemiz tabağı hediye edilmesiyle noktalandı.