Ziraat Fakültesi
2015-02-19

ZİRAAT FAKÜLTELERİ DEKANLAR KONSEYİ TOPLANTISI ÜNİVERSİTEMİZDE GERÇEKLEŞTİRİLDİ



 

Fakültemiz, Ziraat Fakülteleri Dekanlar Konseyi toplantısına 19 Şubat 2015 tarihinde ev sahipliği yaptı. Konsey, Tarım, Orman ve Su Ürünleri Eğitim Konsey Başkanı ve aynı zamanda Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. İrfan ASLAN Başkanlığında, Üniversitemiz Rektörü Prof.Dr. Osman ŞİMŞEK’in katılımlarıyla gerçekleştirildi. Toplantıya Fakültemiz Dekanı Prof.Dr. Ahmet İSTANBULLUOĞLU ve çeşitli üniversitelerin dekanları katıldılar. İki oturum halinde gerçekleştirilen toplantının öğleden önceki oturumu Üniversitemiz Senato Toplantı Salonunda, ikinci oturumu ise Ziraat Fakültesi Akademik Kurul Toplantı Salonunda gerçekleştirildi.
 
Konsey toplantısının açılış konuşmasında, Konsey Başkanı Prof.Dr. İrfan ASLAN “Öncelikle Namık Kemal Üniversitesi’nin evsahipliği için teşekkür ederim. Ziraat Fakültelerinin ve mezunlarımızın çeşitli sorunları olduğu aşikârdır. Özellikle son yıllarda tercih edilebilir Fakülteler arasında, bilhassa bazı bölümlerimiz sorun yaşamaktadır. Bu sorunları aşmada Tarım Bakanlığımızın ve özel sektörün taleplerini dikkate alarak o yönde eğitim müfredatımızı güncellemeliyiz. Tarım eğitimi dokunsal ve görsel olmalıdır, öğrencilerimiz sahaya inmelidir” ifadelerini kullandılar.
 
Üniversitemiz Rektörü ve aynı zamanda Ziraat Fakültesi öğretim üyesi Prof.Dr. Osman ŞİMŞEK “Üniversitemiz olarak Ziraat Fakülteleri Dekanlar Konseyi toplantısına evsahipliği yapmaktan ve sizleri misafir etmekten dolayı büyük mutluluk duymaktayım. Toplantının başarılı ve verimli geçmesini diliyorum. Tarımın her geçen gün hem ülkemiz hem de dünya için önemi artmaya devam ediyor. Buna bağlı olarak ülkemizde tarım sektörü hızla gelişmektedir. Ülkemizdeki tarımın gelişmesinde Ziraat Fakültelerinin ve mezunlarımızın çok büyük katkıları olmaktadır” ifadelerini kullandılar.
 
Evsahibi Ziraat Fakültesi Dekanı olarak söz alan Prof.Dr. Ahmet İSTANBULLUOĞLU konuşmalarında “Ülkemizin çeşitli üniversitelerinin Ziraat Fakülteleri Dekanlarını Üniversitemizde ve Fakültemizde görmekten çok memnunuz. Katılımlarınız için çok teşekkür ediyoruz. Fakültemiz 33 yıllık fakülte olup, hem yoğun tarım faaliyetlerinin hem de sanayi kuruluşlarının bulunduğu bir bölgede yer almaktayız. Fakülte olarak bilimsel çalışmalarımız, projelerimiz, yayınlarımız, yetiştirdiğimiz mezunlarımız ile bölge ve ülke tarımına katkı sağlamaya devam ediyoruz. Bu toplantının Ziraat Fakültelerinin yaşadığı bazı sorunların çözümüne katkı sağlayacağını ümit etmekteyim” ifadeleri yer aldı.
 
Açılış konuşmalarının ardından ülkemizin çeşitli üniversitelerinden toplantıya katılan Ziraat Fakülteleri Dekanları; Ziraat Fakültelerinde eğitim kalitesinin arttırılması, Çift anadal ve yan dal uygulamaları, ZİDEK Akreditasyon çalışmaları, Ziraat Fakültelerinin ÖSYM kontenjanları ve puan türleri, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının ve özel sektörün Ziraat Mühendisi istihdam çalışmaları ve Ziraat Mühendisliğinin geleceği ve meslek hakkında oluşan veya oluşabilecek olumsuz algıların medya aracılığı ile giderilebilmesi, Ziraat Mühendisliği eğitimi çalıştayı gerçekleştirilmesi vb. konularında görüş ve önerilerini ifade ettiler. 
 
Tarım, Orman ve Su Ürünleri Eğitim Konsey Başkanlığında çeşitli üniversitelerin Dekanlarının katılımıyla gerçekleştirilen Ziraat Fakülteleri Dekanlar Konseyi toplantısında alınan kararlar Yükseköğretim Kurumu Başkanlığına iletilecektir.