Ziraat Fakültesi
2013-06-03

Ziraat Fakültesi Kuruluşunun 30. Yılında 27. Mezuniyet Törenini Coşkuyla Kutladı



Ziraat Fakültesi, Kuruluşunun 30. Yılında 27. Mezuniyet Törenini, Ziraat Fakültesi önünde gerçekleştirilen törenle coşkuyla kutladı.

Mezuniyet Törenine Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Burhan Arslan ve Prof. Dr. M. İhsan Soysal, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet İstanbulluoğlu, öğretim elemanları, öğrencilerimiz ve öğrencilerimizin aileleri ve yakınları katıldı.

Yurdun dört bir köşesinden gelerek çocuklarının mutlu günlerinde bir arada olan öğrenci velileri ve yakınları duygu ve heyecan dolu bir akşam yaşadı.

Mezuniyet töreninde, ilk önce, Ziraat Fakültesi Birincisi Murat Anbarcı mezunlar adına teşekkür konuşması yaptı. Ardından Fakülte Dekanı Prof. Dr. Ahmet İstanbulluoğlu ve Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek mezun öğrencilerimize, Üniversitemizin kıymetli mensuplarına ve öğrencilerimizin değerli ailelerine hitaben birer konuşma yaptılar.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek konuşmasında, Fakültemizin, tarımın her dalında teknoloji üretip ve bu teknolojiyi yayma girişimlerinde bulunduğunu ve mezunlarımızın mesleki beceriye sahip, kendini geliştiren, özgür düşünceli, girişimcilik özelliklerine sahip ve ülke tarımının gelişimine katkı sağlayacak çağdaş Ziraat Mühendisleri, Gıda Mühendisleri, Biyosistem Mühendisleri ve Peyzaj Mimarları olduğunu söyledi. Rektör Prof. Dr. Osman Şimşek, konuşmasını Üniversitemizin kıymetli mezunlarına, fedakâr ailelere ve değerli öğrencilerimize emeklerinden dolayı teşekkür ederek tamamladı.

Törende konuşmaların ardından Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet İstanbulluoğlu, TMMOB Ziraat Mühendisleri Tekirdağ Şubesi yönetim kurulu üyesi Doç. Dr. Tolga ERDEM ve Önder Çiftçi Projesi Yönetim Kurulu Başkanı İmdat Güngör, Ziraat Fakültesinde derece alarak mezun olan Birinci Murat Anbarcı, İkinci Emre Oruçoğlu ve Üçüncü Turgut Avcı’ya diplomalarını ve hediyelerini verdi ve daha sonra, Ziraat Fakültesi Birincisi Murat Anbarcı, Mezuniyet Kütüğüne Plaketini çaktı.

2011-2012 Eğitim Öğretim Yılı Mezuniyet Töreninde öğrenciler, keplerini havaya fırlatarak mezun olmanın ve başarılarının sevincini yakınlarıyla paylaştılar.